Gå til innhold

Sykemelding vs. Svangerskapspenger???


VurdererBaby

Anbefalte innlegg

Ser noen skriver at de har gått over på svangerskapspenger i stedet for sykemelding? Hva er årsaken til dette? Hvis det er årsaker til at man ikke kan være i jobb deler av svangerskapet, er man ikke da sykemeldt på lik linje som hvis man ikke er gravid???

Kan virkelig ingenting om slike regler, håper noen kan gi meg en liten innføring :-)

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Svangerskapspenger får man hvis man selv er frisk men har en jobb som er skadelig for fosteret i magen. Alle flyvertinner blir satt på bakken tidlig i svangerskapet fordi det er farlig for barnet i magen hvis de jobber. Samme med de som jobber med kjemikalier og sånt, nattarbeid, jobber med psykisk syke som kan være voldelige eller de som har en veldig stressbelastende jobb.

 

Sykepenger får man hvis man selv er syk, bekkenløsning, kvalme og sånne plager :)

 

Anonymous poster hash: 03d01...34b

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Man kan også få svangerskapspenger hvis jobben ikke kan tilrettelegge for deg, hvis man skulle trenge det. F.eks hvis man har en fysisk krevende jobb og har fått bekkenløsning, og ikke jobben kan tilrettelegge noe som helst, så kan man ha krav på svangerskapspenger. 



Anonymous poster hash: 689e3...db7
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg får svangerskapspenger fordi jeg jobber med kjemikalier, har vært borte fra jobb fra den uken jeg fant ut at jeg var gravid. Nettopp fordi jobben min ikke kunne tilrettelegge for meg. 
Hvis du får en ordinær sykemelding, vil du etter x-antall uker ikke kunne sykemelde deg på en stund (tror det er snakk om 52 uker ila en periode på et år - altså et helt år sykemeldt uansett sykemeldingsgrad). Du bruker liksom opp kvoten din som syk. Med svangerskapspenger bruker du ikke opp kvoten som sykemeldt. Står endel om dette hos NAV.no. 

En forutsetning er dog at jobben ikke kan tilrettelegge for deg. Si at du er sykepleier og jobber mye natt. Dette kan være veldig belastende, hvis de ikke har muligheten til å tilrettelegge slik at du kun jobber dagvakter og kveldsvakter (hvis dette går greit selvfølgelig) så vil du få gradert svangerskapspenger. Dvs at du jobber dag og kveld, og den uken du skal jobbe natt så går du ikke på jobb, men får like fult ut betalt av NAV. 

Linker: https://www.nav.no/familie/svangerskap,+fødsel+og+adopsjon/svangerskapspenger

https://www.nav.no/arbeid/jobb+og+helse/sykmelding+og+sykepenger/sykepenger+til+arbeidstakere

Håper dette var forståelig TS! :D
 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Annonse

Jeg fikk også svangerskapspenger nå fra uke 12+2 pga et ganske komplisert svangerskap sist med kort cervix (7-9 mm) fra uke 24 og noen uker sengeleie og fikk barnet i uke 35. Er nå tvilling gravid å derfor vil jordmor forebygge slik at jeg ikke skal trigge frem noe. Jobber som assistent på et sykehjem der det er mye løft å mye gåing og ståing. Får dette også for å slippe å bruke opp min sykemeld kvote.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...