Gå til innhold

En liten oppdattering på veien for å få spiren til å sitte :)


lenafk

Anbefalte innlegg

Jeg er jo satt på IVF i håp om å få spiren til å sitte, og i dag var første kontroll på riksen, ble oppstart sprøyter på torsdag. Frem til da må jeg ta dobbelt så mye nesespray for å være helt sikker på at jeg er nedregulert Håper så klart jeg slipper unna alt for mye ekstra bivirkninger, gudskjelov skal jeg bare ta det i noen få dager, før jeg går tilbake til normal bruk etter sprøytestart. I tillegg har de nå notert opp å utføre TESA som backup plan for mannen. Siden han har fått ekstrem lavt antall. Så nå er jeg ganske betrygget på at vi er i gode hender.

Så bar det til gy nr to. Denne gangen slapp jeg benken og jeg fikk som jeg ville prednisolon, men det var ingen positiv opplevelse. For gikk ut derifra med tårer i øynene. Ene tingen var vekta mi, og han uttrykte forbauselse over at jeg hadde blitt tatt inn til forsøk. Prøvde å forklare at jeg har mye muskler, og at det var sjekket ut. Slik at jeg er ikke så overvektige som det høres ut som. Men ja, jeg trenger å gå ned. Angående at jeg hadde vært gravid så mange ganger mente han at nok var falsk positiv. Da trodde jeg virkelig ikke at jeg hørte det jeg hørte. For han mente at ny forskning kunne tyde på at noen fikk falsk positiv. Hvordan har det seg at jeg da ikke har symptomer eller tester positiv ellers?!?!? Begrunnelsen hans var for at jeg ikke hadde fått bekreftet graviditet med ul, bare med graviditets test. Hallo, jeg mister mellom uke 4-5. Er de heldig så ville Gy ha sett en flekk. Men hvem løper ned til gy med en gang man har positiv test, hadde jo bare blitt ledd av. Duste legen klarte å ødelegge det fine humøret jeg fikk tidligere i dag. Men noe godt kom ut av det, jeg fikk resept på prednisolon. Skal tilbake uke 7-8 hvis jeg blir gravid.

Så som et lite plaster på såret, så ble det berlinbolle, cola og is på meg. Pluss at jeg kjøpte ansiktsmaske og neglelakk (som jeg ikke har brukt på flere år) for å ta litt selv pleie clear.png

Så sånn har dagen min vært i dag. Skal tilbake på kontroll neste torsdag, som tilfeldigvis er samme dag som jeg har midt termin eksamen i fysikk. Så blir en hektisk dag!! clear.png

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Siden de har satt meg på assistert befruktning, så skal jeg starte med 20mg den dagen et befruktet egg blir tilbakeførst, skal gå på den en uke, så en uke med 10 mg og så en uke med 5mg frem til uke 8, og da skal jeg på kontroll hos han. Litt usikker på om jeg skal gå videre etter uke 8 eller om han mener jeg skal slutte der. Har sånn sett lest mye forskjellig om det

Lenke til kommentar

Du kan jo prøve å diskutere det med legen som gir deg prednisolon. Har selv prøvd å lese en del på det,og noen har kommentert at 5mg er så lite at det nesten ikke har effekt, derfor Hausen gir 10mg. Hvorfor han jeg gikk til satte meg på 20 mg er jeg usikker på, men kan være for at jeg har mistet 7 ganger, selv om han mente at det var falsk positiv *himler oppgitt med øynene*. Jeg er i det minste glad for å prøve det en gang, ikke sikkert det hjelper, men er i det minste verdt et forsøk.

 

Har lest mye om bivirkninger av presnisolon i dag, håper bare jeg slipper unna det, for vektøkning var en av tingene. Forhåpentlig vis så går jeg på det så kort at det ikke slår til på den måten.

 

Virker som det er veldig varierende prosedyre fra lege til lege hvordan de gir og om de gir prednisolon. Men har i det minste lest om flere som skal gjøre det samme som meg, og slutte når jeg er gravid i uke 8. I det minste så er min kritisk fase uke 4-5. Krysser fingrene mine på at det blir suksses denne gangen!

 

Hvor lenge skal du gå på det?

Lenke til kommentar

Jeg skal ta 5 mg. Syns det virker veldig lite ut. Ser det er mye mellom 5 og 10 mg. Føler 10 er mer virksomt eller hva jeg skal si.

Hei! Jeg gikk på 5 mg frem t uke 14. Det funket veldig bra for meg!! Tror det er lurt å ta minst mulig av det jeg..

Lenke til kommentar

Annonse

Eg tok 10 mg fram til veke 12 så 5 mg fram til ca vk 15, så slutt. Resulterte i 2 nydelege tvillingjenter i februar 2014 og hadde null biverknader

Lenke til kommentar

Lenafk, går du hos Hausken i Haugesund? Ser du har skrevet om Riksen og Hauen (er det en lege på Riksen eller mangler det en s og en k?). Lurte litt for eg var hos Hausken pga habituell abort i fjor og han antyda at eg ikkje nødvendigvis hadde vært gravid selv om han leste papirene mine fra UL før medikamentell fjerning av fosterrester + at eg hadde hatt hcg på 44 000. Han var helt overbevist om at mine egg ikkje festa seg skikkelig og anbefalte ivf med scratching av livmorslimhinne først. Hjalp ingenting. Men det verste av alt var at når eg skulle inn på fryseforsøk hadde han ikkje satt opp et annet behandingsregime (bortsett fra nedreg.seff). Men eg føler med deg når det kommer til antydning om at man ikkje har vært gravid- eg var dritforbanna! Og uansett er jo resultatet det samme- barnløshet!

 

Lykke til med ditt forsøk, håper du får bedre utfall enn mitt!

Lenke til kommentar

Hei Lakseenka, Jeg holder til på Riksen, har vært utsatt for litt forskjellig der også, men i det store og  hele fornøyd :) Han legen jeg gikk til utenfor Riksen, er en Gy i oslo, mange anbefaler her inne, øystein magnus, en eldre kar som sikkert går av med pensjon om 5 år.

 

Er trist og provoserende å høre at det fins flere leger som klarer å si noe slikt!! Dette blir mitt andre forsøk med IVF så krysser fingrene, første forsøk endte i exu. Så hvordan han kan si at jeg aldri har vært gravid er et mysterium. Jeg kommer i hvert fall aldri til å anbefale den legen til noen!!

Er tøft nok dette om vi ikke skal bli tråkka på og fortalt at det vi har opplevd bare er i hodet. Hallo.... sorry!! Merker jeg fortsatt blir sint når jeg tenker på han og at andre også gjør det!!

 

Håper alt ordner seg for deg!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...