Gå til innhold

Ekstra oppfølging ved nytt svangerskap?


PrinsesseHengepupp

Anbefalte innlegg

Hvordan har dere opplevd oppfølging, hva har dere fått av oppfølging og føler dere at dere blir godt ivaretatt? 

 

Vi har 5 aborter bak oss, sannsynligvis pga antistoffer og en mismatch mellom meg og mannen. Nå er jeg gravid på nytt, med ivf+donor. Så i teorien skulle det være plankekjør å komme i mål. Men det er jo ingen garantier. 

 

Og jeg føler meg egentlig fryktelig alene. Spira er lagt på Riksen og vi bor utenfor Harstad. Her finnes det ikke private gynekologer og fastlegen min har begrenset kunnskap. Har vært på div sjekker på sykehuset i Harstad tidligere, og det er jo greit nok, men da må jeg ha egen rekvisisjon for hver kontroll eller blodprøve, det er ikke som å ha en privat gyn man kan avtale ny time hos ved behov. 

 

Så langt har jeg fått tilbud om en ekstra UL i uke 8, den er standard etter ivf-behandling. Men det er i uke 8-11 vi har mistet tidligere, stort sett. Så jeg kjenner veldig på usikkerheten og føler rett og slett for å holde pusten frem til midten av november nå. 

 

Ble litt rot, men måtte få ut noen tanker her :P 

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Forstår veldig godt behovet ditt! Sykehuset bør kunne følge deg opp når du har denne diagnosen. 

 

Du kan vise til Legeforeningens veileder for generell gynekologi og be om å få ultralyd ukentlig frem til uke 12. Det er praksis ved Oslo universitetssykehus, i alle fall Ullevål.

 

Her står det bla.a: 

 

Trygghet, omsorg og gjensidig tillit
Lenke til kommentar

Tusen takk Lioness!!

 

Du aner ikke hvor godt det var å få noe håndfast og konkret, for jeg føler jo at jeg er helt alene om å føle behov for ekstra oppfølging, men her står det jo svart på hvitt at det kan være med på å bidra til suksess. 

 

Har snakket med fastlegen min og jeg er nå sykemeldt inntil videre, så skulle han undersøke muligheten for å søke om svangerskapspenger. Men det er jo noe med å be om slikt, utrolig greit å ha noe å vise til, at man ikke føler at man bare sutrer seg til det, men at det faktisk kan være hensiktsmessig å gjøre det slik. 

 

Får henvising til en tidlig UL om tre-fire uker fra riksen, men må snakke med sykehuset her om jeg kan få direkte oppfølging der ut over den ene UL'en. For det hjelper fint lite med en UL i uke 8 når det erfaringsmessig har stoppet opp i uke 9 og 10 tidligere. 

Lenke til kommentar

Bare hyggelig å være til nytte :)

 

Synes Riksen og fastlegen din burde kunne spille en rolle her og pushe på litt. Ingen grunn til at du ikke skal få tett oppfølging der du bor når vi som sogner til de store Oslo-sykehusene får dette tilbudet. Det koster dem nesten ikke noe å gi deg 15 min. oppmerksomhet en gang i uka i noen få uker. Og det er gull verd for psyken, som allerede er hardt prøvet i den situasjonen! Det er så godt å vite at en ikke trenger å leve i full uvisshet i flere mnd, men kan telle dagene til neste kontroll og forholde seg til en uke av gangen.

 

Med ditt erfaringsgrunnlag er ikke første trimester (eller graviditet i det hele tatt ) noen enkel affære...

Lenke til kommentar

Skal ta en telefonrunde på mandag. 

 

Var oppom sykehuset i går og snakket da med sekretæren på gyn om bekymringne mine, og hun sa jeg skulle skrive et brev og levere på avdelingen. De har jo hatt meg innom både i forbindelse med abortene, men også i prosessen med ivf. Så hun mente de skulle klare å lure meg inn bakveien, slik jeg forstod. 

 

Det er jo bakdelen med å bo litt ute i periferien. Og fastlegen min hadde "selvsagt" ikke ledige timer før i slutten av april, og da nærmer jeg meg jo den magiske 12-ukers-grensa. Får stå på litt ekstra selv, og legge frem det jeg nå vet og håpe de tar meg på alvor. 

Lenke til kommentar

Annonse

Ja, dessverre skal en være sterk når en er svak... for å få det en trenger ut av systemet. Lykke til! Håper det ordner seg :) 

Lenke til kommentar

Neida, får ikke engang time til èn tidlig UL i uke 8, fordi Riksen ikke har skrevet rett type henvisning. 

Lenke til kommentar

Nei, er det sant? Dette er jo helt utrolig. Ingenting fastlegen er villig til å gjøre for deg?? Riksen kan kanskje sende ny henvisning eller?

Lenke til kommentar

Ta kontakt m alleris, best helse el dr. Magnus. De hjelper deg!!!! Alle er i oslo! Og har avtale m trygdeverket!!!

Lenke til kommentar

Alleris i Oslo blir for langt unna, får jo oppfølging på RIksen om jeg vil det, så det blir like langt. Fikk til slutt "mast" meg til en enkelt UL om 14 dager, får ta det videre da med legen som undersøker meg, og spørre hva som skal til for å få tettere oppfølging. 

 

Jeg som elsker å bo på landet langt unna allfarvei kjenner veldig på hvor greit det hadde vært å bodd i storby akkurat nå. 

Lenke til kommentar

RIksen burde kunne ta kontakt med ditt lokalsykehus, synes jeg - og forklare hva deres praksis er i ditt tilfelle!

 

Uansett positivt at du har fått en ul om to uker - selv om jeg kan tenke meg at det føles lenge til? Hvis alt ser bra ut da får vi håpe at legen som undersøker deg har medmenneskelighet og forståelse for historien din. Ikke legg lokk på følelsene, fortell og forklar, kanskje han/hun er villig til å følge deg litt ekstra tett. 

 

Håper virkelig det blir full klaff og nydelig baby på deg denne gangen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...