Gå til innhold

Har legen lov til å indikere kjønn på tidlig UL?


charnelle

Anbefalte innlegg

En kollega på jobben påstår at legen ikke har lov til å indikere kjønnet på babyen når man er inne på tidlig ultralyd rundt uke 12 (som feks gjøres i sammenheng med duotest) Dette fordi man kan velge bort barnet pga kjønn, selv om ikke resultatet viser 100%.

Både jeg og en venninne fikk indikasjon på kjønn på ultralyden i uke 12 og det virket absolutt ikke som legen gjorde noe "ulovlig" når hun gjorde dette.

Noen som vet hva som er riktig?

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Vi var på ul 12, og ble antydet gutt, og det stemte... Men legen sa at hadde jeg vært der en uke tidligere, hadde det vært lettere og se kjønn, eller uka etter... For i uke 12 er det veldig likt... Og han er spesialist i foster medisin eller hva det heter... Men har hørt om at man ikke skal få vite det før uke 12 pga det du sier...

Lenke til kommentar

jeg var på starten av uke 13, og fikk beskjed om at det "kanskje" er en gutt. Men at hun ikke kunne love noe, så jeg veit ikke om det stemmer.

Men de har vel lov til å si litt. 

Lenke til kommentar

Jeg tror det er lov ved fullgåtte 12 uker. Men det er veldig usikkert og jeg vet om flere som har fått vite eller antydet kjønn i uke 12-13 uten at det har vært riktig. Jeg skal på en tidlig ul i uke 15. Jeg ringte for å bestille denne ul fordi jeg har en 6 åring som har veldig lyst til å se babyen på ultralyd og det sto i innkallelsen til OUL at søsken helst ikke skal være med. Da jeg bestilte den private ultralyden spurte de om vi ville at de skulle se etter kjønn og sa at når jeg er i uke 15 vil de sannsynligvis kunne se det og risikoen for at det ikke stemmer er liten. Men dette kommer nok også mye an på både utstyret de bruker og erfaringen til den som utfører ultralyden, ikke bare antall graviditetsuker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...