Gå til innhold

Vår hjemmefødsel


Tantrum

Anbefalte innlegg

00.25 den 11 september ble omsider lille "sukkerhøna" vår født her hjemme på stua og det var bare fantastisk!

 

Vi hadde ønsket oss hjemmefødsel og ble fulgt opp av Annhja og Eva her i Bergen fra 7 mnd og fram til i dag. De tok alle jm-kontrollene her på stua med bikkjer og aktiv treåring til stede og det hele var veldig normalt og hyggelig.

 

Uansett: tirsdag kom og proppen gikk (Lord behold: det opplevde jeg ikke første gang), i femtiden om morgenen. Jeg sendte en sms til Annhja og sa dette og ble enige om å ta kontakt når ting skjedde. Det kunne jo skje den dagen eller om en uke, så man måtte bare se det an. Smårier og tegningsblødninger til ca 9 og så ble det stille.... Så kom ettermiddagen og det begynte igjen. Ikke noe voldsomt, bare "mas". Vi la treåringen kl sju, la oss i sofaen og kikket på Sinnasnekkeren og spiste smågodt (hehe, viktig med E-stoffer)

Rett før slutten på Sinnasnekkeren, kom et PLOPP fra magen og jeg skjønte at DER gikk vannet. Sa ingenting til gubben, han var jo opptatt med noe lakris, men da programmet var over, sa jeg at vannet gikk og reiste meg opp. Der kom vannet sildrende og han hentet en håndduk.

 

Så begynte han å fylle fødebassenget (valgt for å begrense sølet, ikke for at jeg var overbevist om at jeg skulle føde i vann....). Jeg sendte en ny sms siden vannet gikk og riene begynte, klokka var nå 20.05. Annhja satte seg i bilen og riene kom jevnt og trutt. Annhja var her rundt 20.30-20.45 sammen med to assistenter og jeg kunne nyte sofaen i tre timer til. Da var riene ganske intense og jeg ba om å bli sjekket. Da var jeg bare 4 cm og jeg ble litt overraska: trodde jo jeg var minst 8 ;) Velvel, satte meg på en bosu-ball og rullet og humpet litt. Etter en rie på ballen, bare MÅTTE jeg trykke. Jeg ble litt paff, sa dette til jm og hun sa at om jeg måtte trykke, så var det bare å trykke. På neste rie trykket jeg litt og hun kikket opp. Der kom hodet gitt og hun sa "om du skal rekke dette bassenget MÅ du opp i stampen nå"....

 

Klatret oppi og neste rie ga oss et hode ;)Så kom rie nummer to og plutselig kom en blå liten sak svømmende opp mellom beina mine :) Klokken var nå 00.25: LYKKE!!!

 

Vi lå der og plasket litt begge to, før vi reiste oss opp og gikk på soverommet ;) Der ble morkaken "født" og navlestrengen omsider klippet. Jeg fikk to sting og dett var dett. Vi kunne bare ligge der og nyte sukkerhøna vår, jeg og gubben mens jordmødrene ryddet, fylte ut papirer og koste seg med kaffe og sjokolade.

 

Så fikk jeg hjelp til å dusje og tisse, spiste og drakk litt og da var jenta klar til sitt første måltid også ;) Etter alt dette, dro jm hjem.

 

Vi sovnet i egen seng og våknet av treåringen kl 07. Hun kom inn til oss og ble helt paff over at lillesøster var kommet mens hun sov!! Og så lå vi der alle fire og bare koste oss en drøy time mens vi informerte verden om nattens begivenheter :)

 

Jeg ELSKET fødselen min, jeg skal føde hjemme neste gang også og vil anbefale ALLE å vurdere denne muligheten! Det var bare fantastisk! Selv gubben var i ekstase ;) Han var mer tvilende til bedriften i utgangspunktet, men ble nå med på lasset og syns det var flott!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...