Gå til innhold

Bør tjukke spise sunt fett?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Klart de bør velge laks foran chips liksom...Men fett er fett...Og fett har de jo nok av. Er det mer effektivt å velge bort dette også? Finnes jo flust av mager fisk også.

 

Anonym poster: dacae682b02b358a7cab75da7394a263

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Alle mennesker trenger å få i seg fett, men er jo stor forskjell på de ulike typene.

 

Overvektige bør kutte ned på det mettede fettet, men umettet fett burde de jo få i seg og umulig å ikke få i seg også siden det er noe fett i omtrent slt vi spiser :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fett er ikke ett fett :-) Sunt fett bør man få i seg da en god del vitaminer er fettløslige, og kroppen klarer derfor ikke ta til seg disse vitaminene uten fett. Sunne fettstoffer er dessuten nødvendig for god hjerneutvikling hos babyen i magen. Hvert måltid bør bestå av proteiner, langsomme larbohydrater (grønnsaker, rotfrukter og litt grove kornprodukter) og sunt fett. Sunt fett kan være fet fisk, avokado, kaldpresset olivenolje, linfrøolje, hampolje eller kokosolje, linfrø, chiafrø, amdre kjerner eller nøtter. Selv om fett er mer kaloririkt pr vekt enn protein og karbohydrat må man absolutt ikke kutte det ut for å slanke seg. Da får systemene i kroppen problemer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...