Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online
Foto

Barnet mitt blir mobbet..


 • Logg inn for å svare
32 svar til dette emnet

#21 @riel

@riel

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 41 Innlegg:

Skrevet 18 September 2012 - 10:15

Jeg ringte foreldrene til den som mobbet min sønn og truet med anmeldelse, det hjalp. Evnt kan du bytte skole på sønnen din,selv om det er dypt urettferdig at sønnen din må bytte og ikke mobberen. Gå rett på de det gjelder. Jeg tok selv kontakt med en på facebook som hadde skrevet om min sønn og truet han med anmeldelse om han ikke fjernet innlegget, det ble fort fjernet da skal jeg love deg.
 • Catlady liker dette

Forumtråden fortsetter under...

#22 nerdybirdy

nerdybirdy

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 786 Innlegg:

Skrevet 18 September 2012 - 10:15

Hei,

Så grusomt!!!! Dere har min dypeste medfølelse. Selv har jeg lite erfaring med mobbing på skolen, men du skriver at gutten er umoden, og kanskje han føler seg annerledes? Ville absolutt vurdert skolebytte. Hva med en skole med alternativ pedagogikk som steinerskolen, montesorry eller lignende?
Lykke til :)

#23 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2481757 Innlegg:

Skrevet 18 September 2012 - 10:19

DU må gjøre noe, i første omgang kan du ikke forvente at han skal klare det. Tørk tårene dine, ikke bra for gutten å se at du ikke har kontroll. Gå rett til rektor og forklar alvoret. Det er ikke noe som rektorene bør (og skal) ta mer alvorlig enn når foreldre sier at barnet deres blir mobbet eller utestengt! Slå i bordet og si at du tar kontakt med FAU og skolesjef hvis ikke noen blir gjort. Når det gjelder det faglige må du finne ut hvor svakt barnet ditt er. Bruk nasjonale prøver og be om feks. Carlstens lese- og skrivetest for å avdekke mer. (Den brukes i 8.klasse på ungdomsskoler over hele landet.) Snakk med kontaklærer. Si at klassen må gjøre noe for at gutten din skal få venner. Det er flere ting som kontaklærer kan styre for å hjelpe til så man kan få venner... (sosiale ting på kvelden for alle barna i klassen, styre hvem som jobber sammen på skolen, osv. ) Lykke til!


Hei, vi har god kontroll over nasjonale prøver ol. Dette har vi fått info om, og han ligger normalt, ikke høyt, men ikke faretruende lavt heller. Som en lærer sa, han er i grenseland, men skulle prøve å se hva han kunne gjøre, da jeg ønsket å puffe han opp. Det skjedde ingenting.

Jeg synes det er så vondt når han gråter at jeg klarer ikke stoppe skrive selv, jeg regner med flere har hatt det slik. Grusomt.

HI

#24 Gjest_Juliea - kukløsklan_*

Gjest_Juliea - kukløsklan_*
 • Gjest

Skrevet 18 September 2012 - 10:22

Snakk med rådgiver, be om at politiet kommer og holder foredrag Om mobbing. Det er ganske vanlig. Gunstig om det er etter skolen så foreldre også hører på. Ta bilder av Facebook og anmeldt vedkommende, da vil trolig personen bli så skremt å slutte. Spør om gutten din kan få et "pause rom" altså når det blir litt mens
Forholde seg til kan han gå inn til rådgiver å prate litt, eller helsesøster uten å få anmerkning for fravær - dette er fullt mulig og lovlig, og brukes hyppigere enn man tror. Du sier han har venner går de på samme skole? Om de er på samme skole men ikke klasse er det mulig å bytte klasse?

Reduser plikter, kanskje meld han på en form for leksehjelp? Om an synges det er mye. Eller be om redusert for en periode, dette skal også
Gå an!

Jeg følte det som gutten din en periode på ungdomsskolen i 10 klasse, jeg nektet å få på skolen, men så fikk jeg pusterom, jeg fikk bli med
I årbok komiteen - noe som gjorde jeg hadde noe
Å se frem til på skolen.

Og når jeg begynte på VGs ble jeg elevrådsformann og med i elevorganisajonen i Oslo og fant ut at alle elever sine enkelte behov skal sees. Vanskelig i praksis, men det har
Gutten din faktisk krav på! Så jeg lærte om
Mine rettigheter stilte krav og fikk en fin hverdag.

Dette var neppe mye hjelp, mest rot ser jeg, men får så vondt av sønnen din og kjenner meg godt igjen!! Men
Jeg har det veldig godt i dag! Og bærer ikle preg av dette annet enn at jeg er sterk og rettferdig.

#25 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2481757 Innlegg:

Skrevet 18 September 2012 - 10:24

Hei, Så grusomt!!!! Dere har min dypeste medfølelse. Selv har jeg lite erfaring med mobbing på skolen, men du skriver at gutten er umoden, og kanskje han føler seg annerledes? Ville absolutt vurdert skolebytte. Hva med en skole med alternativ pedagogikk som steinerskolen, montesorry eller lignende? Lykke til :)


Hei han går på den "beste" skolen i byen, og vi har ikke mange å velge i, og ingen spesialskoler.
Han takler ikke at klassen er ny. De er 4 fra hans gamle klasse - ingen av hans venner, og resten er fra forskjellige skoler fra andre bydeler. Da ble han ekstra sensitiv til mobbing. Han har mange venner, og har noen hundre på facebook, men de går ikke i klassen.

Jeg prøvde å få byttet til en annen klasse før skolestart men skolen har en policy som sier at absolutt ingen kan bytte klasse. Jeg har prøvd å være i forkant, men blir stoppet :(

#26 Gjest_Juliea - kukløsklan_*

Gjest_Juliea - kukløsklan_*
 • Gjest

Skrevet 18 September 2012 - 10:29

Du har eller nei, sønnen din har krav på en trygg skolehverdag, han har krav på at skolen tilrettelegger så han får enerett og god
Tid på skolen. Han har faktisk rett på å bytte klasse! Det finnes paragrafer på det, men sitter på mobilen så klarer
Ikke det nå. Men han skal absolutt kunne bytte klasse. Hvis han ikle får det er sikkert Media eller utdanningsdirektoratet immteriserte i å høre at denne skolen ikke tilrettelegger for en mobbet elev, speilet siden vi er en anti mobbe nasjon og skolene skal ha 0 toleranse for mobbing.

Ikke gi deg! Ubrukelig skole som ikke se alvoret da!!

Forumtråden fortsetter under...

#27 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2481757 Innlegg:

Skrevet 18 September 2012 - 10:29

Jeg ringte foreldrene til den som mobbet min sønn og truet med anmeldelse, det hjalp. Evnt kan du bytte skole på sønnen din,selv om det er dypt urettferdig at sønnen din må bytte og ikke mobberen. Gå rett på de det gjelder. Jeg tok selv kontakt med en på facebook som hadde skrevet om min sønn og truet han med anmeldelse om han ikke fjernet innlegget, det ble fort fjernet da skal jeg love deg.


Hei det er enda i startfasen da det er generell mobbing, sleivete kommentarer " glemt igjen du da hahaha!" og slike ting, og dette er jo starten på videre mobbing. Ett av barna har vært i bursdag hos oss og han virket som en flott gutt. Nå har jeg fått vite at dette barnet er en av disse. Skal sies at dette barnet har en tvillingbror og de nektet å gå i samme klasse, og de går hver for seg til skolen. De har ikke noe godt forhold sammen. KAN jo være denne gutten sliter, men han er uansett populær.

HI

#28 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2481757 Innlegg:

Skrevet 18 September 2012 - 10:42

Sønnen din høres ut som han har gått og stengt dette inni seg veldig lenge, og nå er det bråstopp... Dette kommer til å ta tid for han, og kanskje ville det beste være om han fikk en helt ny start. Fins det ingen andre skoler han kan gå på i nærheten? Idrettsungdomsskole (han liker å trene)?
Tenk om du har en jobb hvor du føler deg mobbet, utestengt i tillegg til at du ikke mestrer jobben og ikke skjønner arbeidsoppgavene (som alle andre ser ut til å skjønne helt fint). Du prøver å holde hodet over vannet, men til slutt vil veggen treffe deg hardt.
Da skal det mye til for at du klarer å gå tilbake til den arbeidsplassen!
Uansett hvor mye lærerne og andre ansatte på skolen jobber for det og ønsker det, vil det kreve mye å endre sønnen din sin "rolle" i skolesamfunnet.
Da er det kanskje lettere for han å komme en ny plass hvor man er åpen fra første stund om at han kanskje trenger ekstra faglig oppfølging og dere som foreldre har god kommunikasjon med skolen. kanskje dere kan få han inn på et program for elever som trenger andre typer utfordringer enn det faglige (eks "kjør for livet" http://www.kjorforlivet.no/).
Dere kan ikke bare skru på en knapp for at han plutselig skal glede seg til å gå på skolen. Noe må nok endres.

Jeg har selv en datter som har en mobbe/utestengningshistorie, og her har både barneskole og ungdomsskole jobbet veldig for å få det bedret. De har til en viss grad klart det, men hun vil aldri få spesielt høy "status" blant medelevene dessverre.

Lykke til, og ett råd til: ikke press sønnen din nå. Samarbeid med han for å finne en løsning. Han høres ut som han er skikkelig langt nede akkurat nå. Men da kan det jo gå oppover! :-) Klem til HI :-) Stå på!

#29 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2481757 Innlegg:

Skrevet 18 September 2012 - 11:11

Takk, jeg skal prøve å ordne opp i dette. Får ikke kontakt med rådgiverne pr telefon, men skal fortsette å ringe. Regner med rektor er siste jeg skal ringe i denne startfasen. Jeg tror jeg først må få luftet mine tanker og meninger til den mannen som nektet meg å bytte klasse. Virket som de tok det lett i sommer. Dette går så bra så!! sa han.

Grunnen til kontakten med rådgiver var at gutten ikke hadde fått tildelt skoleplass den dagen barna skulle møtes til første møte i juni. Min gutt ble kjørt hjem av læreren. Han var veldig lei seg den dagen, fordi han mistet den første sosialiseringen.

Her er det noen bydeler som deler på skolene, og det kom an på hvor man sokner hen. Mitt barn gikk på barneskole i annet sokn enn vi bor i, så jeg søkte bytte av ungdomsskole på vårparten, just in case! Den ble godkjent med en gang og jeg fikk beskjed om at jeg ikke hadde trengt å søke i det hele tatt, da barneskolen sokner til denne ungdomsskolen uansett.

3 skoler hadde glemt å se på den godtatte søknaden min - som var godkjent av kommunen - men som også skulle ha gått helt automatisk!

Så siden jeg fikk snakke med rådgiver var det lettere å ta opp ting jeg tenkte kunne lage ball for gutten min.
Derfor ringte jeg å spurte om bytte av klasse. Komplett umulig!
Synes de var vel firkantet, nå de faktisk hadde gjort oss urett fra start av. Jeg hadde jo gjort alt rett, mer enn jeg hadde trengt, og de la seg paddeplate i selvkritikk.

Hm..vet ikke om jeg kan stole på denne skolen, stole på at de tar dette seriøst.

HI

#30 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2481757 Innlegg:

Skrevet 18 September 2012 - 12:21

Da har jeg snakket med undervisningsinspektøren i 40 min. Vel snakket og snakket, jeg gråt for det meste ;)

Men han ble forferdet over at barnet ikke ønsker på skolen og skulle ta tak i dette med en gang. Det er null-toleranse for mobbing, og mitt barn skal slippe å grue seg til skolen.

Han var så glad for at jeg brydde meg, da han hadde en del barn til samtaler som ikke hadde det slik. Det er vondt å høre.

Det blir et lite spesialopplegg for mitt barn fremover(han skal få være usynlig), de skal i tillegg ha anti-mobbe-kampanje så snart som mulig, og de jobber med å ta vekk mobilene fra barna i skoletiden. Skolen mente det var uakseptabelt at de fikk bruke disse i skoletiden, og de har hatt møter om dette nylig(går). De hadde hatt mange mobbeepisoder på face, og ønsker å stoppe dette med totalforbud..

Jeg ble tatt alvorlig heldigvis!

HI
 • 2 hjertegull :), 4 trollunger og najaden liker dette

#31 @riel

@riel

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 41 Innlegg:

Skrevet 18 September 2012 - 13:04

Det som er mest viktig oppi alt dette her er at sønnen din ser at du tar ham og hans problemer på alvor. Knallbra gjort av deg :) og masse lykke til

#32 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2481757 Innlegg:

Skrevet 18 September 2012 - 13:20

Hva kommer ut på Facebook? At han ikke var på skolen? Hvis de mobber han på Facebook så anmeld det til politiet med engang, kontakt rekor ska gjør det du kan. Er ikke sikkert politet gjør noe, men er verdt ett forsøk.!

Alt mulig havner på facebook... Dessverre er unger utspekulerte, og temmelig kjappe med å fjerne ting hvis de får vite at noen har "sladra"...

Kjenner jeg koker nå. Mobbing er noe av det verste jeg vet.. Hi hvis du har iPad eller iPhone så kan du ta bilde av det du ser på skjermen, altså når du leser dette så kan du ta bilde av dette ved å trykke på den runde knappen og knappen oppå ipad'en/ iphonen. Da har du bevis til skolen eller politi, så selv om de sletter det har dere bildet av det. Håper du skjønner hva jeg mener? Uansett hva dere gjør ønsker jeg dere lykke til. Stå på og ikke gi deg.

Nå har ikke jeg ungdomsskolebarn, men jeg har yngre barn, derav et med diagnoser og mye oppfølging, og ut i fra innlegget ditt, synes jeg det første du bør gjøre, er å be om et møte med kontaktlærer, eventuelt snakke med kontaktlærer om det i telefonen, dersom det ikke er mulig med et møte raskt. Du kan også skrive et brev til skolen (rektor) der du klager på det psykososiale miljøet ved skolen. Mer informasjon om rettigheter dere har og plikter skolen har, finner du her: http://www.udir.no/R...itt-skulemiljo/ Merk at det ikke er skolens opplevelse av det psykososiale miljøet som teller, men elevens, og det plikter skolen å ta på alvor. Skriver du en klage, plikter de å gi deg et skriftlig svar. Siden han alltid har vært umoden og sliter med skolefag og det sosiale på skolen, kan du også vurdere om du skal be skolen kontakte PPT for en vurdering og du kan også kontakte fastlegen for henvisning til bup, dersom du mener at problemene er så store at han trenger hjelp (dvs. samtale med psykolog/behandling eller utredning for om det kan være diagnoser som ligger bak vanskene hans.) Jeg skjønner at du har det vanskelig nå! Sender en stor klem!

Takk for klemmen, kjenner jeg trenger det! Takk for linken :) Vi har aldri hatt ekstralærer, vært i kontakt med barnevern/bup eller ppt, da han er en normal gutt slik vi ser det. Ingen har påpekt at det er noe galt heller, selv om jeg har nevnt det på skolen i flere år. Jeg har prøvd å ytre ønske om ekstra hjelp til lekser fra 4 trinn, da jeg gjerne kunne sitte 3 timer hver dag for å få han til å gjøre noe. Han liker ikke å lære! Lærerne har sagt han er umoden i alle år, så jeg betviler ikke det. Jeg kan ta screenshot på pcen, du som nevnte det, eller kanskje skrive det ut? HI HI


Du trenger ikke ipad for å ta kopi, du kan ta kopi av hele "tråden", og legge den inn på f.eks et word dokument, eller på mail.
Eller du kan skrive ut hele "tråden" ved å merke det du vil ha ut.

Jeg har gjort dette . Ikke i en sak som gjelder meg selv men min nevø.

Da jeg printet ut, kom der t.o.m profilbildet av de som hadde svart i mobbetråden, frem. Ville prøvd dette.

Og selvfølgelig tatt kontakt med de instanser som er nevnt i innleggene over her.
Har du f.eks bup eller ppt i ryggen, så når du langt ift skolen. Lenger enn om du står alene mot de.
Og skulle du mot formodning ikke ta kontakt med bup/ppt, så hadde jeg forhørt meg hos politiet.

Noen skoler tar mobbing seriøst og det forekommer ikke så og si ikke mobbing, mens andre skoler dessverre ikke får aldri bukt med mobbeproblematikken, fordi lærerene ikke tar problemene seriøst...
 • ღTyrkiskPepperღ liker dette

#33 Gjest_Miryks_*

Gjest_Miryks_*
 • Gjest

Skrevet 18 September 2012 - 13:24

Du trenger ikke ipad for å ta kopi, du kan ta kopi av hele "tråden", og legge den inn på f.eks et word dokument, eller på mail. Eller du kan skrive ut hele "tråden" ved å merke det du vil ha ut. Jeg har gjort dette . Ikke i en sak som gjelder meg selv men min nevø. Da jeg printet ut, kom der t.o.m profilbildet av de som hadde svart i mobbetråden, frem. Ville prøvd dette. Og selvfølgelig tatt kontakt med de instanser som er nevnt i innleggene over her. Har du f.eks bup eller ppt i ryggen, så når du langt ift skolen. Lenger enn om du står alene mot de. Og skulle du mot formodning ikke ta kontakt med bup/ppt, så hadde jeg forhørt meg hos politiet. Noen skoler tar mobbing seriøst og det forekommer ikke så og si ikke mobbing, mens andre skoler dessverre ikke får aldri bukt med mobbeproblematikken, fordi lærerene ikke tar problemene seriøst...


Ville heller satsa på print screen. Folk kan fort finne på å si at vedkommende har juksa om h*n bare har klippet og limt inn i word; bytta ut ord her og der, tukla med setninger osv.
Man skal være god for å klare å tukle med print screen, uten at det sees.


Denne siden er en del av Klikk.no/foreldre der du kan lese mer om graviditet, baby og barn. Følge graviditeten uke for uke eller les om babyens utvikling.