Gå til innhold

oppskrift på pavlova-kake


Linn2007

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest blåklokkevalsen

MARENGSBUNN:

 

5 Eggehviter

1/4 ts salt

2 dl sukker

Piskes i ca ti min. Tegn en sirkel på bakepapir (bruk ett lokk el.l) og fordel marengsen i sirkelen.

Stekes på 125 grader i ca 1 1/2 time , midt i ovnen.

 

EGGEKREM:

 

4 eggeplommer

100 g sukker

1 dl fløte

1 ts vaniljesukker

 

Bland alt i en panne og rør hele tiden mens det koker opp. Trekk til side i det det bobler. Avkjøl

 

Jeg synest det er godt med smør i eggekremen, så jeg pleier å ha oppi 75 g meierismør. Kremen blir ikke bare bedre, men også tykkere

 

KREM:

 

 

1 pk kremfløte

1 ts vaniljesukker

Piskes sammen til en luftig krem

 

Avkjøl marengsbunnen på bakepapiret. Hell den avkjølte eggekremen på bunnen, deretter den stivpiskede kremen, og tilslutt pynten.

 

Hvis eggekremen blir veldig tykk, pleier jeg å røret den inn i kremen før jeg legger det på kaken.

 

 

Pynt med sesongens bær

 

Jeg synest den er best med blåbær eller bringebær , men alt kan brukes:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker

 

6 store eggehviter

2 ts eddik el bringbæreddik

Bittelitt salt

3 ts maizenna

Og ca 2,5 dl sukker

 

Pisker eggehvitene stive m saltet,og har så i litt og litt sukker til blank og stiv marengs,pisker minst 10min.

Så vender jeg i eddiken og siktet maizenna, vender det bare i med slikkepotten.

 

Har det så utover på bakepapir som jeg smører litt.

 

Steker den på 160gr varmluft i ca 1t og 10min

Men der har jeg prøvd meg fram en del ganger, for å finne det rette i min ovn :)

 

Jeg lager så en krem med mascarpone i.

Jeg rører mascarpone ost med melis og de svarte frøene fra en vaniljestang, har i litt sitronsaft.

Så pisker jeg krem, og blander ostemassen med myk pisket kremfløte.

Så har jeg dette over kaken og har på masse! friske bær :)

Syns det er godt med bringebær,blåbær,jordbær.

Ekstra godt å strø hakket mørk sjokolade og hakkede pistasje nøtter over tilslutt :)

Eller så gjør et melisdryss seg også som pynt :)

 

Bruker forresten en boks ost,melis etter smak, noen "skivser" av en fersk sitron, en vaniljestang,en liten kremfløte (3dl)

 

Det er også godt å lage vaniljekrem/eggekrem av de eggeplommene man får til overs. Dette er det bare å google opskrifter på :)

Kan fint brukes oppå kaka,evn blandes med kremfløte.

 

En annen krem som er god, er å blande stiv eggedosis med pisket krem evn med litt vaniljekesam :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...