Linn2007 Skrevet 29. august 2012 #1 Del Skrevet 29. august 2012 Noen som har en god oppskrift på denne? Og evt andre gode kaker? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest blåklokkevalsen Skrevet 29. august 2012 #2 Del Skrevet 29. august 2012 MARENGSBUNN: 5 Eggehviter 1/4 ts salt 2 dl sukker Piskes i ca ti min. Tegn en sirkel på bakepapir (bruk ett lokk el.l) og fordel marengsen i sirkelen. Stekes på 125 grader i ca 1 1/2 time , midt i ovnen. EGGEKREM: 4 eggeplommer 100 g sukker 1 dl fløte 1 ts vaniljesukker Bland alt i en panne og rør hele tiden mens det koker opp. Trekk til side i det det bobler. Avkjøl Jeg synest det er godt med smør i eggekremen, så jeg pleier å ha oppi 75 g meierismør. Kremen blir ikke bare bedre, men også tykkere KREM: 1 pk kremfløte 1 ts vaniljesukker Piskes sammen til en luftig krem Avkjøl marengsbunnen på bakepapiret. Hell den avkjølte eggekremen på bunnen, deretter den stivpiskede kremen, og tilslutt pynten. Hvis eggekremen blir veldig tykk, pleier jeg å røret den inn i kremen før jeg legger det på kaken. Pynt med sesongens bær Jeg synest den er best med blåbær eller bringebær , men alt kan brukes:-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rosa*blå+rosa i nov -12 Skrevet 29. august 2012 #3 Del Skrevet 29. august 2012 Jeg synes denne er veldig god: http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/pavlova/ Blander vaniljekremen inn i kremen,i stedet for hver for seg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hønemor30 Skrevet 29. august 2012 #4 Del Skrevet 29. august 2012 Jeg bruker 6 store eggehviter 2 ts eddik el bringbæreddik Bittelitt salt 3 ts maizenna Og ca 2,5 dl sukker Pisker eggehvitene stive m saltet,og har så i litt og litt sukker til blank og stiv marengs,pisker minst 10min. Så vender jeg i eddiken og siktet maizenna, vender det bare i med slikkepotten. Har det så utover på bakepapir som jeg smører litt. Steker den på 160gr varmluft i ca 1t og 10min Men der har jeg prøvd meg fram en del ganger, for å finne det rette i min ovn Jeg lager så en krem med mascarpone i. Jeg rører mascarpone ost med melis og de svarte frøene fra en vaniljestang, har i litt sitronsaft. Så pisker jeg krem, og blander ostemassen med myk pisket kremfløte. Så har jeg dette over kaken og har på masse! friske bær Syns det er godt med bringebær,blåbær,jordbær. Ekstra godt å strø hakket mørk sjokolade og hakkede pistasje nøtter over tilslutt Eller så gjør et melisdryss seg også som pynt Bruker forresten en boks ost,melis etter smak, noen "skivser" av en fersk sitron, en vaniljestang,en liten kremfløte (3dl) Det er også godt å lage vaniljekrem/eggekrem av de eggeplommene man får til overs. Dette er det bare å google opskrifter på Kan fint brukes oppå kaka,evn blandes med kremfløte. En annen krem som er god, er å blande stiv eggedosis med pisket krem evn med litt vaniljekesam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hønemor30 Skrevet 29. august 2012 #5 Del Skrevet 29. august 2012 Oi, det ble mange smilefjes! Jaja, jeg er vel bare glad i dag, hehe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linn2007 Skrevet 29. august 2012 Forfatter #6 Del Skrevet 29. august 2012 Koselig med smilefjes Takk for oppskriftene, i morgen blir det bakings Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå