Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online
Foto

oppskrift på pavlova-kake


  • Logg inn for å svare
5 svar til dette emnet

#1 Linn2007

Linn2007

    Aktiv bruker

  • Medlem
  • PipPip
  • 345 Innlegg:

Skrevet 29 august 2012 - 14:17

Noen som har en god oppskrift på denne? Og evt andre gode kaker? :)
  • Hønemor30 liker dette

Forumtråden fortsetter under...

#2 Gjest_blåklokkevalsen_*

Gjest_blåklokkevalsen_*
  • Gjest

Skrevet 29 august 2012 - 14:36

MARENGSBUNN:

5 Eggehviter
1/4 ts salt
2 dl sukker
Piskes i ca ti min. Tegn en sirkel på bakepapir (bruk ett lokk el.l) og fordel marengsen i sirkelen.
Stekes på 125 grader i ca 1 1/2 time , midt i ovnen.

EGGEKREM:

4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
1 ts vaniljesukker


Bland alt i en panne og rør hele tiden mens det koker opp. Trekk til side i det det bobler. Avkjøl

Jeg synest det er godt med smør i eggekremen, så jeg pleier å ha oppi 75 g meierismør. Kremen blir ikke bare bedre, men også tykkere

KREM:


1 pk kremfløte
1 ts vaniljesukker
Piskes sammen til en luftig krem

Avkjøl marengsbunnen på bakepapiret. Hell den avkjølte eggekremen på bunnen, deretter den stivpiskede kremen, og tilslutt pynten.

Hvis eggekremen blir veldig tykk, pleier jeg å røret den inn i kremen før jeg legger det på kaken.


Pynt med sesongens bær

Jeg synest den er best med blåbær eller bringebær , men alt kan brukes:-)

#3 rosa*blå+rosa i nov -12

rosa*blå+rosa i nov -12

    Nytt medlem

  • Medlem
  • Pip
  • 205 Innlegg:
  • StedRogaland

Skrevet 29 august 2012 - 14:48

Jeg synes denne er veldig god: http://www.matprat.n...rifter/pavlova/

Blander vaniljekremen inn i kremen,i stedet for hver for seg.

#4 Hønemor30

Hønemor30

    Ivrig bruker

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 1 725 Innlegg:

Skrevet 29 august 2012 - 15:03

Jeg bruker

6 store eggehviter
2 ts eddik el bringbæreddik
Bittelitt salt
3 ts maizenna
Og ca 2,5 dl sukker

Pisker eggehvitene stive m saltet,og har så i litt og litt sukker til blank og stiv marengs,pisker minst 10min.
Så vender jeg i eddiken og siktet maizenna, vender det bare i med slikkepotten.

Har det så utover på bakepapir som jeg smører litt.

Steker den på 160gr varmluft i ca 1t og 10min
Men der har jeg prøvd meg fram en del ganger, for å finne det rette i min ovn :)

Jeg lager så en krem med mascarpone i.
Jeg rører mascarpone ost med melis og de svarte frøene fra en vaniljestang, har i litt sitronsaft.
Så pisker jeg krem, og blander ostemassen med myk pisket kremfløte.
Så har jeg dette over kaken og har på masse! friske bær :)
Syns det er godt med bringebær,blåbær,jordbær.
Ekstra godt å strø hakket mørk sjokolade og hakkede pistasje nøtter over tilslutt :)
Eller så gjør et melisdryss seg også som pynt :)

Bruker forresten en boks ost,melis etter smak, noen "skivser" av en fersk sitron, en vaniljestang,en liten kremfløte (3dl)

Det er også godt å lage vaniljekrem/eggekrem av de eggeplommene man får til overs. Dette er det bare å google opskrifter på :)
Kan fint brukes oppå kaka,evn blandes med kremfløte.

En annen krem som er god, er å blande stiv eggedosis med pisket krem evn med litt vaniljekesam :)
Jeg har ikke sagt det før men jeg gjentar det gjerne! ;)

#5 Hønemor30

Hønemor30

    Ivrig bruker

  • Medlem
  • PipPipPip
  • 1 725 Innlegg:

Skrevet 29 august 2012 - 15:04

Oi, det ble mange smilefjes! Jaja, jeg er vel bare glad i dag, hehe.
Jeg har ikke sagt det før men jeg gjentar det gjerne! ;)

#6 Linn2007

Linn2007

    Aktiv bruker

  • Medlem
  • PipPip
  • 345 Innlegg:

Skrevet 29 august 2012 - 20:16

Koselig med smilefjes :) Takk for oppskriftene, i morgen blir det bakings ;)


Annonse