Gå til innhold

Utrolig skuffet, og gleder meg ikke til oppholdet på sykehuset..


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg leste i brosjyren jeg fikk hos fastlegen min at jeg og mannen min kunne få familierom etter jeg hadde født babyen min, men da jeg var på samtale på sykehuset, fikk vi beskjed om at dem pusser opp familierommet, og vil derfor ikke bli ferdig til vi skal føde sønnen vår..

 

jeg er så utrolig skuffet, dette er vår førstefødte og hadde trodd og gledet meg til at vi skulle være sammen på barsel i di dagene jeg skulle være på sykehuset, men det kan vi ikke allikevel.

 

kanskje det er bare jeg som syter, og syns synd på meg selv.

Men jeg føler at det hadde vært bra for oss begge å ha familierommet, siden vi er begge unge (20 og 26 år) og dette er vårt første barn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Skjønner at du gjerne ville hatt familierom, alle vil vel det. Men dersom det ikke hadde vært under renovering, så er det sansynlig at de som hadde trengt det mest hadde fått det, for eksempel noen med en tøff og hard fødsel. Det at dere er unge (relativt) kvalifiserer nok ikke til familieromet dersom de bare har et.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle ønsker seg vel familierom, men alle kan ikke få det. På sykehuset "jeg hører til" så blir det prioritert etter hvem som trenger rommet. Som nevnt over her så er det nok fysiske og psykiske ting som spiller mer inn enn alder. Som f.eks harde, lange fødsler etc.

 

Dessuten så vil vel avstand mellom hjemmet og sykehuset være avgjørende. Sist jeg fødte var det ei som lagde drama uten like for å få familie rommet, de bodde 20 minutters kjøretur fra sykehuset. Etter en fødsel på 27 timer og at vi da bor ca to timers kjørtur fra sykehuset så var det ikke diskusjon en gang. Der var sykehuset bestemte.

 

Men mannen til ho andre ble tilbydd en seng inne på rommet hennes, men det var vist ikke bra nok.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Familierom er vel noe alle ønsker, men man må egentlig bare akseptere at man ikke får det stort sett.

 

Det å ikke glede seg til oppholdet på sykehuset, blir jo dumt. Du er der for å møte barnet ditt for første gang, du kommer garantert til å være det lykkeligste menneske på jord uavhengig av hvilket rom du er på.

 

Jeg var på tomannsrom, og jeg brydde meg ikke noe særlig. Klart hadde jeg foretrukket familierom, men de færreste får jo det :)

 

Det at det er ditt første barn er ikke relevant for om du får familierom..

 

Det går nok så fint så :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, herlighet for luksus. Det er absolutt ikke alle sykehus som har familierom...

Her har vi en time kjørevei, førstegangsfødende får max 48t på sykehuset hvis alt er normalt, og vi er ikke garantert at mannen får bli -selv om det skulle skje midt på natten.

(Og dette er på et av landets største sykehus)

 

Nei, du må ikke la det ødelegge alt for deg da. Du får nok av barseltid hjemme med mannen.. (han har krav på opptil 10dager fri etter fødsel) ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

mange sykehus prøver så godt de kan å la mannen få bli på sykehuset. hvis det ikke er fult, så prøver de sikkert på at dere får et tomannsrom hvor mannen kan få seng( seff ikke hvis det er noen andre på rommet da) Er det barselhotel/sykehushotel på sykehuset dere skal da? da er det jo veldig fint å bo der. ikke er det dyrt heller :-)

Ikke gru deg til fødsel pga familierommet. jeg lå aldri på noe familierom og har det supert den dag i dag.

sjønner at du er skuffet, men som de andre sier så er det ikke sikkert dere hadde fått mulighet til å ligge på familierommet selv om det ikke hadde vært under oppussing.

lykke til i graviditeten videre, så skal du se at alt blir bra :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke om jeg syns så veldig synd på deg..

På sykehuset hvor jeg skal føde er det 4-mannsrom og mannen kan ikke overnatte. De har et eller to enerom, men det er forbeholdt de med med spesielle behov (eks. tvillinger, komplisert fødsel.. etc.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er faktisk verre ting som kan skje under fødsel og barseltid enn at dere ikke får familierom....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk beskjed her på Haugesund sykehus at familierommet var for de som gjerne hadde født før og klarte seg selv. Det var heller ikke noen selvfølge hvem som skulle få det... Men det er vel gjerne forskjellig praksis rundt om kring...

Det er heldigvis ikke mer enn tre stk på et seksmannsrom her i Haugesund, så vi får litt plass i alle fall..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fød hjemme, så kan du ha akkurat det rommet du vil. Enig med anonym over. Prøv å sett ting litt i perspektiv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke la det ødelegge for deg nå :) gled deg over at du endelig skal få se babyen din :) med førstemann lå jeg på tomanns rom, og det var helt ok :) jeg hadde mest lyst til å dra hjem samme dagen, synes ikke det var noe kjekt å være der "alene", men når jeg endelig kom jeg innså jeg at det var bra jeg var der de 3 dagene de anbefalte :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var relativt lenge på sykehuset, 4,5 dager. Fødselen endte med hastesnitt, og da slapp jeg heldigvis 4-mannsrom. Havnet på et 2-mannsrom, faktisk sammen med en jeg kjente til fra før :) Mannen måtte sove på pasienthotellet, men han var hos oss hele dagen.. Det går så bra. Dere må bare gjøre det beste utav det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

vet dere hva, bare glemm hele inlegget dere! Jeg visste at det kom til å bli noen som svarte negativt!

 

Dere gravide vil alltid ha noe stygt å si om andre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vet dere hva, bare glemm hele inlegget dere! Jeg visste at det kom til å bli noen som svarte negativt!

 

Dere gravide vil alltid ha noe stygt å si om andre...

 

Må du slutte å sures!!

Du har fått masse hyggelige svar selv om du syter om bagateller og det eneste du henger deg opp i er de få negative svarene du har fått.

Beklager altså men det var da maken til negativ fokus du har, du skal føde ditt første barn, få oppleve hvor vakkert det er, ta deg sammen, blir så mektig provosert her kjenner jeg.

 

Håper du får en fin tid foran deg og en fin fødselsopplevelse. Håper også du legger fra deg denne negativiteten før barnet kommer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

forstår deg godt jeg! Jeg hadde også blitt superskuffa! Mannen min og jeg har hatt familierom ved de to første fødslene og det har vært supert! Nå med tredjemann får vi det ikke til og jeg må bo alene på sykehuset. Jeg gruer meg som pesten til å dele rom med noen andre, jeg har hatt mye surr med amming og sånt, så bare bare tanken på å dele rom med en vilt ukjent er pyton! Tross alt, når ellers deler en rom med andre en ikke kjenner? På sitt mest sårbare og maltrakterte som iallefall jeg har følt meg etter fødsel frister det ikke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Jeg skjønner at du blir skuffet..

 

Jeg er litt glad at jeg tidlig fikk med meg på disse sidene at dette er et lite dilemma .. for jeg hadde litt som deg tatt det for gitt at mannen min skal få være der hele tiden.. vi har vårt å stri med med kronisk sykdom og inegn famile på noen sider(døde;( og og alvorlig syke). Men har nå tenkt på det noen uker og er glad for at ting er som det er og håper fødselen går så bra at familierom ikke trengs.. det er mange som trenger det mer enn meg/ oss.. og har svelget den kamelen..

 

håper du også kan slå deg til ro med dette .. for det er slitsomt å bruke energi på noe slikt;( og det bør man jo unngå som gravid..

 

lykke til videre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår skuffelsen din veldig godt. Pga farget fostervannet vår det like før jeg måtte ta til takke med barselavdelingen, men fordi det hadde vært normalt mot slutten av fødselen fikk vi være på barselhotellet siden vi ønskte det hadde(og fordi barselavdelingen var smekkfull).

 

Det har ikke vært et eneste tidspunkt i forholdet hvor jeg har hatt større behov for å være sammen med mannen som disse dagene. Det hadde også vært uheldig å ha tre dagers forsprang med babystell i tillegg til å være den som ammer og den som er hjemme på dagtid. Nå stiller vi ganske likt i forhold til stell og trøsting av babyen.

 

Men aldri i verden om jeg hadde valgt hotellet om mannen ikke var med, man må klare seg selv i alt, kan be barnepleieren om hjelp ved behov før(en pleier på 8 rom pluss en jordmor på dagtid). Men man får ikke velge...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tusen takk for svar fra dere alle :)

Glemte også å si at jeg har absolutt ingen i familien min i nærheten, jeg bor på sørlandet og hele min familie bor i nordland,

så jeg har verken familie og har heller ingen venner her, bare mannen min ,derfor hadde jeg lyst å ha mannen min sammen med meg hele oppholdet på sykehuset, fordi jeg vet jeg ikke får besøk av andre.

 

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenker at uansett hva som skjer, er det bra at du nå er forberedt på hvordan det blir. Jeg var helt sikker på at vi skulle få bo på pasienthotellet på Ullevål, men pga. en komplisert fødsel som endte i hastekeisersnitt endte jeg på tomannsrom på barsel. Der var de overarbeidet, og jeg følte meg svært til bry for personalet. Pga. keisersnittet klarte jeg ikke å snu meg i senga eller løfte barnet over. Jeg spurte om ikke mannen min kunne få bli og hjelpe til siden de egentlig ikke hadde kapasitet. Det fikk han ikke lov til. Han måtte overholde besøkstiden. (Til info: jeg lå der i fem dager, og fikk "velkommen til barsel"-brosjyren da de skrev meg ut. De hadde virkelig mye å gjøre.) Jeg hadde ikke sovet på mange uker, følte meg hjelpesløs, sårbar og veldig alene. Og alle disse "negative" følelsene eksisterte side om side med en enorm lykkefølelse og kjærlighet til det nyfødte,vidunderlige barnet. Vi mennesker er kompliserte, og ting er ikke svart/ hvitt. Jeg skulle ønske jeg hadde vært mentalt forberedt på å klare de første dagene alene, da hadde jeg kanskje opplevd barseloppholdet annerledes. Selv om det ikke blir slik du hadde sett for deg i drømmesituasjonen, har du nå mulighet til å forberede deg på å gjøre det beste ut av situasjonen som den er. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet du hva, det kan være at det er vel så fint å være på annet rom. Etter fødselen er du gjerne fryktelig sliten, og tar fødselen lang tid er sikkert mannen din det og! Er du på familierom må du klare deg mye mer på egen hånd, og det kan være tøft som førstegangs. Det er godt å få hjelp til amming, ting man er usikker på osv. Dere skal kose dere sammen med minsten resten av livet :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vet dere hva, bare glemm hele inlegget dere! Jeg visste at det kom til å bli noen som svarte negativt!

 

Dere gravide vil alltid ha noe stygt å si om andre...

 

Helt enig, slutt å sure. Du må da tåle å høre at familierom er et gode du ikke kan forvente å få, og du har jo fått mange hyggelige svar! Sykehuset hvor jeg skal føde har ikke noe fam. rom, far må pent reise hjem om ettermiddagen. Det må jo prioriteres hvem som skal få fam rom og da er det klart at dette må forbeholdes de som har fått barn med kompli kasjoner, lang liggetid og lang reisevei. Skjønner du er skuffet da du hadde sett for deg noe annet enn slik det blir. Men jwg kan love deg at skuffelsene kommer til å stå i kø dersom du yar slik på vei for en liten bagatell, det er mye som ikke blir som planlagt framover ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner du er skuffet. og du er nok ikke aleine i den situasjonen.

Men hadde det vært i bruk betyr ikke nødvendigvis det at det hadde vært ledig når du fødte heller.

 

Som oftest har de ikke altfor mange slike rom,og de som finnes er de første som blir tatt, og det er alltid mange som er skuffet fordi de haddesett for seg noe annet.

Men slike rom er dessverre en bonus :)

 

Håper du får en fin opplevelse uansett, lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du er så heldig å få et friskt barn uten en særlig komplisert fødsel så skal du være utrolig takknemlig for det! Tenk hvilken gave det er bare å få være gravid! Les litt her inne om alle de som mister, som sliter seg gjennom IVF og kanskje aldri kan få barn... Kanskje det setter ting litt i perspektiv for deg! I tillegg er du utrolig heldig som bor her i landet, hvor fødselskomplikasjoner er veldig sjelden i forhold til andre land hvor kvinner dør i barselseng titt og ofte... Mannen venter på deg når du kommer hjem, og da kan dere starte deres lille familie sammen.. De få dagene på sykehus overlever du! Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg "fikk" (betalte) familierom med førstemann. og vi fiikk da mye hjelp forde? de viste oss (mannen, da jeg ikke kom med opp av senga. ingen spes komplisert fødsel) bleieskift, matlaging, bading osv alikevell!? familierom betyr att du har babyn inne hos deg ( ikke på egen avdelig om natten) og att pappan får mat og seng, ikke att du blir overlatt til deg selv.. sånn hotellsykehus er sikkert en annen sak:)

 

det sagt, må jeg si att jeg føler med deg! jeg anbefaller deg å dra hjem tidligere hvis du ikke får noen kompikasjoner. og hvis dere er vrange nok får han sikkert sove i en stol. det gjorde jeg når min mann var lagt inn på isolat:P

lykke til! håper du klarer å innstille deg på att han ikke er det, så du slipper å grue deg så færlt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...