Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online
Foto

1 åringer som har behov for barnehage??


 • Logg inn for å svare
109 svar til dette emnet

#41 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1 288 989 Innlegg:

Skrevet 12 januar 2012 - 22:37

Den dagen pappa har livmor og kan amme, kan vi begynne å snakke om at pappa er like viktig som mamma for barnet! Det har overhode ingenting med holdninger å gjøre!! Det har med BIOLOGI å gjøre!Det er også en grunn til at omsorgsyrker er kvinnedominerte. Det er rett og slett slik vi er skrudd sammen!!Tror denne Pappa-hypen med Lysbaken i spissen har gått deg til hodet!


Ja for du har jo selfølgelig fasitten på dette! Hahaha...
Synest litt synd på damer som deg, som ikke tørr å stole på at dere er viktige og verdifulle dersom dere ikke har enerett på omsorgen! Dere kan virkelig ikke ha særlig tro på dere selv som mennesker!

Les litt om emnet lille venn og kom tilbake når du har litt større kunnskap om det.

Annonsebilag
Annonsebilag

#42 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1 288 989 Innlegg:

Skrevet 12 januar 2012 - 22:46

Sitat fra HI:"Hvorfor i all videste verden er det folk som påstår at 1 åringen var så klar for å begynne i barnehagen og "måtte" derfor begynne der, selv om mor går hjemme??"Har lest de fleste innlegene nå, og de blir jo ganske usaklig, og dreid i andre retninger enn det som HI har ment med innlegget... At en førskolelærer drar inn at barneværnet bruker det som tiltak, betyr jo ikke at det er best for enhver 1 åring, men at i noen familier er det så dårlig stilt hjemme ja, at barnehage blir brukt som tiltak.Når en styrer hevder at en 10 mnd gammel baby vil ha behov for barnehage viser at hun ikke er oppdatert faglig etter nyere forskning.Absolutt all forskning viser at barn ikke bør begynne i barnehage før rundt 2 års alder! Folk kan mene og hevde hva de vil, men absolutt ingen forskning understøtter at 1 åringer har behov for barnehage.Politikere tar nå etterhvert bort konttstøtten for "eldre" barn nettopp fordi dem vil styrke familiers mulighet til å la ettåringen være hjemme med mor eller far. Fordi forskning viser at det er viktig for barns psykiske helse senere i livet! At vi foreldre har behov for å ha 1 åringene våre i barnehage er noe helt annet. Kvaliteten for omsorgen 1 åringene våre får i barnehager vil variere mye fra ulike barnehager. De aller fleste av oss vil ha behov for barneageplass til 1 åringene våre, og for de fleste familier vil det fungere bedre enn de hadde forventet. Samfunnet er lagt opp slik, og foreldre må selsagt kunne velge uten at andre skal dømme dem utifra valgene de har tatt.Mastergrad i pedagogikk


Har du Mastergrad i pedagogikk? Da har jammen meg jeg hovedfag i norsk! Not!
For det første, kontantstøtten blir IKKE økt for et åringen fordi man mener at de skal være hjemme. Men som i et ledd på å fjerne kontantstøtten, men samtidig konpensere for at man ikke har full barnehagedekning! Følg med i timen!

Og det er ingen forskning som gir dekning for at barn ikke bør i barnehage før de er 2. Hvor i alle dager har du dette fra? Det finnes desverre altfor liten forskning på området. Men det finnes to stykker vi kan forholde oss til i Norge, en eldre fra sverige som jeg ikke har link til. Den sier at barn som har gått i barnehage gjør det bedre seinere i livet enn de som ikke har hatt barnehagetilbud. Dette er en langtidsstudie. Og en ny dansk studie som peker på kvalitet i barnehagen.

http://www.akf.dk/pr...terer_i_skolen/
 • Margarita -- liker dette

#43 hallå

hallå

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 78 Innlegg:

Skrevet 13 januar 2012 - 09:17

hvorfor krangle om dette..alle barn og foreldre er forskjellige og barnehage er frivillig..ingen tvinger HI til å sende barna dit..så må de som ikke vil ha barnehage slutte dømme de som ønsker, vil eller må ha det..og de som vil ha barnehage slutte å dømme de andre.. for tydelig at på denne tråden blir dere ikke enige!!

#44 30kg opp, 2,5kg baby ut..

30kg opp, 2,5kg baby ut..

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 110 Innlegg:

Skrevet 13 januar 2012 - 21:18

Ja, hadde det vært et par timer i uken, så absolutt. Ingen ettåringer trenger åtte timers dager fem dager i uken i barnehage.MIn eldste gikk aldri i verken barnehage eller sfo, jeg har vært hjemme siden hun ble født for 21 år siden. Og jaggu meg er hun i dag et oppegående, velfungerende menneske.Men hun har noe som mange barn mangler i dag, nemlig to foreldre som elsker hverandre.

men hvordan står det til med deg etter 21 år hjemme?

#45 *Lionesse*

*Lionesse*

  Erfaren bruker

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 2 572 Innlegg:

Skrevet 18 januar 2012 - 13:49

Jeg vet ærlig talt nesten ikke hvor jeg skal begynne her.
Jeg tror for det første, at mennesker som er fornøyde med, og trygge på egne avgjørelser og valg for sitt liv og sine barn, ikke har et så stort behov for å skulle rakke ned på andre.
Dernest, er jeg overbevist om at personer med disse holdningene ikke kan debattere emnet, da de ikke har erfaringen det krever. Foreldre med barn i bhg kan fint uttale seg, fordi de har vært på begge sider, hatt barnet hjemme/hatt det i bhg.
Så derfor tror jeg kanskje at erfaring går fremfor meninger her.

Hvis en ettåring kunne si noe, ville det nok ikke sagt "jeg TRENGER og få være i bhg". MEN igjen, en ettåring er ikke istand til og fårstå hva som evt er best for dem selv, akkurat som trådstarter ;)

¨Min sønn begynte i bhg da han var 15 mnd'er gammel. Jeg jobber, min mann jobber.

Selv gikk jeg ikke i bhg eller på sfo, og jeg er blitt et voksent ansvarsbevisst menneske, som er en god mor.
men man må se helhetlig på dette! - Hadde det vært som før, så hadde de aller færreste vært i bhg. Men sånn er det ikke lengre. Noe som betyr at når du har dine barn hjemme til de begynner på skolen, så er det mest sansynlig ikke så mange andre barn hjemme, noe som gjør at barnet ditt ikke vil få de sosiale utrfordringer og gleder det trenger. Greit at det har godt av og være med mor og far, men det har også godt av å få utfolde seg blant andre barn, på egen alder, og ikke kun labbe rundt skjørtene til mamma frem til de begynner på skolen. For gjør de det, vil de for det første komme inn i et klasserom med barn de ikke fikk lov til å bli kjent med.
Ën klasse hvor de fleste kanskje har gått i samme bhg og skapt nære bånd som de tar med seg videre til skolen. Men du har holdt barnet ditt utenfor, så det vil ta enormt med tid om barnet ditt i det heletatt vil klare og tilpasse seg et adferdsmønster som de andre barna har opparbeidet seg gjennom flere år! Vi vet alle hvor stygge barn kan være med hverandre, og er det ett sort får blant sauene, blir det fort hengt ut. Er det dette du ønsker?

Man skal ikke være så forbanna bastant i sine meninger, iallefall ikke når de er basert på synsing! - Erfaring er *GULL!

Hadde det vært slik at flertallet hang i gensern til mor frem til skolestart slik som før, hadde det vært best for barna og få leke med de andre barna i gata. Men i dag er gatene tomme på dagtid, så jeg vil vel heller si at det er egoistisk og sette sine egne behov foran barnets.

Kall meg gal, men jeg klarer og se at jeg ikke klarer og aktivisere mitt barn på likt nivå som i bhg. Av de naturlige grunner at jeg ikke klarer og være 25 barn, 5 voksne, et hobbyrom, et puterom, et kjøkkenrom, en pedagog, en lekeplass, et møtested og MAMMA samtidig.

Vi klarer fint og aktivisere vår sønn. Vi er mer enn gjennomsnittet glad i frisk luft og natur, så vi er masse ute på turer, fisker, brenner bål, står på ski, renner på akebrett, står opp tidlig for å ut og leke i snøen før bhg. men klarer likevel og se at barnet mitt har godt av bhg !
Så det ligger ikke nødvendigvis på kompentanse, kjære uvitende deg ;);)

Dette ble en brøler for deg trådstarter, se opp for dem i hverdagen også!
 • Little Duck og LillemorHeidi liker dette

*Sommerfrisk i fåreklær*


#46 holaho

holaho

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 292 Innlegg:

Skrevet 27 januar 2012 - 14:13

Det er sikkert mange måter å gjøre dette på.
Personlig skulle jeg ønske at jenta mi hadde vært lenger hjemme, samtidig som jeg faktisk syntes det var vanskelig å stimulere henne selv hele dagen. Det hadde vært annerledes om vi hadde nabobarn eller søsken som hun kunne leke med.
Synes det høres dumt ut å si at barn trenger barnehage når de er 1 år, akkurat som det er dumt å si at det er forferdelig å ha dem i barnehage. Jeg tror begge kan være bra, og barn er ulike.
Ha respekt for andre og ikke rosemal egne valg.
 • LillemorHeidi liker dette

#47 SoSpennt

SoSpennt

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 13 Innlegg:

Skrevet 06 februar 2012 - 01:28

Min gutt begynnte noen dager før han ble ett år, i 50% stilling, etter 6mnd gikk han opp til 100%, for han ville gå hver dag. Han var oppe før fulene feis og ville hente matboksen sin å gå. Nå er han snart 3 år, og er like ivrig/ivrigere enda.

Han stooor koser seg i bhg. Masse unger i alle aldre å bryne seg på å lære av, masse aktivitet og mye mer jeg ikke hadde hatt mulighet til hjemme.

Jeg er så stolt av han. Han klarer seg utmerket med og uten meg, og synes han lærer noe nytt hver dag.

Jeg jobber bare 50%, så de dagene jeg har fri er han hjemme med meg og vi koser oss til kl 10, så er han SPENN klar til å gå i bhg. Så henter jeg han i 14 tida. Og han kommer hjem til strøkent hus, hjemmelaget middag, reine klær, rydda rom, en sosialisert mor;) og en opplagt mor.

Du gjør faktisk ikke noe galt i å få litt alenetid! Alle trenger det, og når barnet kommer fra bgh, så slipper han å være vitne til det kjedelige arbeidet. For det har du allerede gjort da han var i bhg. Og du er klar til å bare leke og ha kvalitets tid resten av dagen! Jeg har IKKE dårlig samvittighet, for jeg kan si han har GODT av det, velger det SELV, og blir sosialisert på en helt annen måte enn hjemme hos meg!! :) (de dagene jeg har fri)

Jeg og han har det utrolig bra. Og synes ikke du kan dømme slik du gjør! Alle er forskjellig. Og jeg vil påstå å si at min gutt har lært mer en han noengang kunne gjort hjemme hver dag ut og inn med meg. Selv og jeg synes om meg selv som deg "jeg kan allt"!


(litt seint så beklager skrivefeil og litt hulter til bulter;) hehe)

God natt folkens!! :)
 • LillemorHeidi liker dette

#48 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1 288 989 Innlegg:

Skrevet 06 februar 2012 - 11:14

Dette er ett tema som jeg også er meget opptatt av, og min mening er at før barna er tre år, er barnehagen noe FORELDRENE trenger, ikke barna. Dette er såklart hvis man har normalt, oppegående foreldre som klarer å gi barna sine det man trenger.

Jeg kjenner mange,mange barnehageansatte som har den samme oppfatningen som meg på dette, og jeg klarer ikke helt å se for meg hvordan noen foreldre kan rettferdiggjøre det med at BARNET hadde såååå lyst til å begynne i bhg..?

Jeg må sende barnet mitt i bhg jeg også, men dette er fordi jeg Må, ikke fordi jeg vil.. men jeg vet om mange som går hjemme, og allikevel er barnet i bhg fra den åpner til den stenger..

Og, etter helger, ferier osv, hører jeg såå mange foreldre som synes det er Såå deilig at bhg er åpnet igjen.. Skremmende.

Min mening er at det er ikke mange i dagens samfunn som opplever hvordan det faktisk er å ha 2,3 barn, fordi mens man er hjemme med den minste, så er jo som regel de eldre barna borte hele dagen uansett, og man har kanskje 2 timer om dagen med alle barna..

Samfunnet har desverre blitt sånn at barna stiller i siste rekke, og jeg tror det bare kommer til å bli verre og verre.
 • Vanililla liker dette

#49 kaklemor

kaklemor

  Erfaren bruker

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 2 507 Innlegg:

Skrevet 07 februar 2012 - 07:38

Oh my lord.. her må vi ha det inn med teskje gitt..Synes først og fremst det er festlig at så mange har sterke reaksjoner her uten å kunne tørre å stå for de med nick navnet sitt engang.At ANONYM tror at de som går "hjemme" med barnet sitt kun sitter hjemme blir jo for dumt. Her har vi skog, vann og dyr og både var og er masse ute, har friskt og kvikt barn som er sterk både fysisk og psykisk pga det. Har INGEN anger på at barnehagen ble involvert i en alder av 1år på tross av hvor mye vi gjorde aktivt med barnet. Nå går også den i natur barnehage, så mye av det vi gjorde sammen ble videreført i barnehagen+++ itillegg har barnehagen hatt besøks dag hos oss. Vi kommer til å gjøre set samme med nr 2, nemlig se ann hvordan barnet er og ta det etter hvert.Men for all del, bare stå hardnakken og vit bedre ann alle andre, og ha ET fasit svar på hva som er best alles barn.


Jeg vet ikke hva som er best for alle andres barn, men for mitt barn så vet jeg det( eller tror ?;) )

Jeg har bestemt meg for å være hjemme med barnet til det er litt over 1 1/2 år. Om jeg er i permisjon m nytt barn så tar jeg halv plass, deretter full plass fra 2 år:)

#50 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1 288 989 Innlegg:

Skrevet 10 februar 2012 - 21:41


Kan du komme med noen eksempler på hva barnehagen har å tilby en ett åring, noe de altså ikke kan få dekket hjemme???Det kan stå mange fine ord i en ramme plan... Jeg har erfaring fra forskjellige barnehager, barnehager som jeg vil si har bra fagligkompetanse og alt i alt gode forhold. Men likevel forstår jeg virkelig ikke hva du/andre tror er så innmari "pedagogisk" ved oppholdet til en ett åring i barnehage... For små ettåringer finnes det ikke personalet nok til å gi den gode pedagogiske oppfølgingen som en forelder kan gi. Se for deg ettåringen som tasser rundt og skal oppdage verden. Den må tas i det pedagogiske øyeblikket, i en bhg vil den gå mye for seg selv. Eks, skal man lese en bok for en ett åring, sier det seg selv at man 1:1 kan følge opp språk opplæringen mye tettere... Man kan lære det han/hun ønsker og har behov for. I en bhg er det få voksne og mange barn med ulike behov som skal dekkes...Aller først kunne man jo også nevnt støy, stress og alt annet negativt som ikke er å komme unna i en bhg.Sosialt sett kan man selvføgelig bra stimuleres i en bhg... Men det finnes som sagt mange steder å være sosial! BRUK FANTASIEN...Og så vil jeg gjerne påpeke den negatvie "barnehage adferden" som gjerne dukker opp. Barnet har lært at man må kjempe for oppmerksomheten, og får gjerne en frekkere adferd. Barna blir vant til å få hjelp/kontakter fra mange, og ikke minst de er vant til å få kjeft fra mange...Jeg vil også tørre å dra det så langt som å si at det kan få konsekvenser for tilknytningen/tilknytningsvansker, angst og andre psykiske vansker seinere i livet. Vi vet alle at vi i barneårene legger grunnlaget for resten av våre liv. Traumer, det vet vi også at barn som begynner tidlig i bhg kan oppleve, de forstår ikke at mamma/pappa bare skal på jobb, og kan oppleve en fryktelig angst som å være forlatt. Noe en 2-3 åring kan forstå, til de kan du fortelle "nå skal jeg på jobb, men kommer å henter deg etterpå."...


Tviler på at du har jobbet i barnehage. Har du aldri sett gleden til to gode venner på et år som møtes om morgen? Smilene, latteren i samlingen, gleden de har over å være sammen og gjøre noe kjent sammen? Les "Når små barn møtes", så prøver di igjen og bruker øynene dine....


Jeg ser mange blide og glade barn i barnehagen selvfølgelig! OG jeg har sett på barn som har gått i for eks åpen barnehage sammen med mødrene sine. Jeg ser STOR forskjell. Her er det snakk om tilknytting og å bli stimulert! Ett åringer har ikke det største behovet for sosial stimulering. Forstå meg riktig, og les, at behovet for å bli "sett" og forstått er viktigst, likestilt med trygghet. Jeg ser glade sunne og friske 1-2 åringer hver dag! Men jeg ser også når de gråter for mamma/pappa skal gå, jeg ser hvordan de tasser alene og hvordan de må tåle å bli oversett, og må "klare seg alene". Jeg ser at de kan vise glede for å treffe sine (det du kaller venner), for så å ikke leke med noen andre enn seg selv resten av dagen, ellers ønsker/trenger de mest oppmerksomhet fra de voksne, noe de ikke kan få nok av, særlig siden det er Få voksne å ta av (de som er 1-2 år, leker ikke sammen med andre barn, de leker noe som kalles "paralell-lek", dvs de leker med sine ting, ved siden av hverandre), Dette betyr selvfølgelig ikke at sosial treningen ikke starter......

#51 MrsMilla

MrsMilla

  Erfaren bruker

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 3 379 Innlegg:

Skrevet 10 februar 2012 - 21:48

Enig med trådstarter! 1-åringer er fortsatt babyer i mine øyne og trenger roen og freden i hjemmet mer enn barnehagen. Jeg får mitt barn i mars neste år, og jeg tror faktisk at jeg og mannen min er en bedre ressurs for barnet mitt enn en barnehage kan være i barnets 2-3 første leveår. Foreldre kan også ta med barnet på aktiviteter, treffe andre barn, lære dem ting osv osv.(Og for dem som nå tror vi er arb.ledige fattigfolk eller noe lign: Nei, vi har høy utdannelse og gode stillinger i arbeidslivet, men nå er det barnet som gjelder som pri 1.)#52 MrsMilla

MrsMilla

  Erfaren bruker

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 3 379 Innlegg:

Skrevet 10 februar 2012 - 21:55

Litt tekniske problemer her men...


Det jeg mente å si var vel heller at siden de fleste barn går i nettopp barnehage så blir det litt begrenset hvor mye man får muligheten til å leke skikkelig med andre barn om man går hjemme med mor eller far. 50-tallet og tidligere er heller ikke noe å trakte til, for det var da ikke sånn at mor brukte så skrekkelig mye tid på å leke med barna sine! De ble sendt ut, slik at mor fikk tid til å gjøre unna det som skulle gjøres hjemme, mens ungene lekte med andre barn ute. Nettopp de barna som nå er i barnehage - så nå får de faktisk bedre oppfølging enn før i mange tilfeller.

Jeg var hjemme med min mor til jeg var 3. Lekte lite med andre barn fordi det ikke var så mange av de der vi bodde - men mor mente jeg hadde gode venner og at vi dro på besøk til andre barn etc.
Dette gjorde at jeg ble veldig utrygg da jeg startet i barnehage, og at det tok mye lengre for meg å lære det sosiale med andre barn. Ikke at det så ut som det var noe problem for de voksne, men ser nå som voksen selv at jeg hadde blitt mye tryggere sammen med andre barn mye tidligere om jeg hadde gått litt i barnehage før jeg var 3 år.

Min søster hadde det motsatt og startet tidligere i barnehage. Hun ble mye tidligere trygg, og hadde en bedre start enn jeg.

#53 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1 288 989 Innlegg:

Skrevet 10 februar 2012 - 22:06


Sitat fra HI:"Hvorfor i all videste verden er det folk som påstår at 1 åringen var så klar for å begynne i barnehagen og "måtte" derfor begynne der, selv om mor går hjemme??"Har lest de fleste innlegene nå, og de blir jo ganske usaklig, og dreid i andre retninger enn det som HI har ment med innlegget... At en førskolelærer drar inn at barneværnet bruker det som tiltak, betyr jo ikke at det er best for enhver 1 åring, men at i noen familier er det så dårlig stilt hjemme ja, at barnehage blir brukt som tiltak.Når en styrer hevder at en 10 mnd gammel baby vil ha behov for barnehage viser at hun ikke er oppdatert faglig etter nyere forskning.Absolutt all forskning viser at barn ikke bør begynne i barnehage før rundt 2 års alder! Folk kan mene og hevde hva de vil, men absolutt ingen forskning understøtter at 1 åringer har behov for barnehage.Politikere tar nå etterhvert bort konttstøtten for "eldre" barn nettopp fordi dem vil styrke familiers mulighet til å la ettåringen være hjemme med mor eller far. Fordi forskning viser at det er viktig for barns psykiske helse senere i livet! At vi foreldre har behov for å ha 1 åringene våre i barnehage er noe helt annet. Kvaliteten for omsorgen 1 åringene våre får i barnehager vil variere mye fra ulike barnehager. De aller fleste av oss vil ha behov for barneageplass til 1 åringene våre, og for de fleste familier vil det fungere bedre enn de hadde forventet. Samfunnet er lagt opp slik, og foreldre må selsagt kunne velge uten at andre skal dømme dem utifra valgene de har tatt.Mastergrad i pedagogikk


Har du Mastergrad i pedagogikk? Da har jammen meg jeg hovedfag i norsk! Not!
For det første, kontantstøtten blir IKKE økt for et åringen fordi man mener at de skal være hjemme. Men som i et ledd på å fjerne kontantstøtten, men samtidig konpensere for at man ikke har full barnehagedekning! Følg med i timen!

Og det er ingen forskning som gir dekning for at barn ikke bør i barnehage før de er 2. Hvor i alle dager har du dette fra? Det finnes desverre altfor liten forskning på området. Men det finnes to stykker vi kan forholde oss til i Norge, en eldre fra sverige som jeg ikke har link til. Den sier at barn som har gått i barnehage gjør det bedre seinere i livet enn de som ikke har hatt barnehagetilbud. Dette er en langtidsstudie. Og en ny dansk studie som peker på kvalitet i barnehagen.

http://www.akf.dk/pr...terer_i_skolen/


JO!!!! kontantstøtten blir fjernet fordi foreldre skal få mulighet til å tilbringe mer tid sammen med barna sine i starten av livet. Fordi det er så utrolig viktig for barnas tilknytning!
Og da sier det seg vel selv, at det er forsket en del på dette området, og masse tyder på at det kan være viktig å prioritere barna i denne fasen av livet......

#54 Gjest__________*

Gjest__________*
 • Gjest

Skrevet 14 februar 2012 - 01:08

Den nye kontantstøtte ordningen kom vel fordi at det er et økende problem at minoritetsbarn med foreldre som ikke kan norsk velger å ha barna hjemme fordi de får mer Penger.... Dette blir et problem når barna skal begynne i skole og ligger såpass langt etter gjevnaldrende som har gått i barnehage og fått god oppfølging

Grunn nr to er at det som en midlertidig løsning på kun ett barnehage opptak i året er en ulempe for foreldre som har barn som er født tidlig på året må være hjemme med barnet i flere mnd etter at den lønnet fødselspermisjonen er over og må bruke ferieuker og ta ut ulønnet permisjon om det ikke kan oppdrives dagmamma.

Vi har det godt i Norge og de som itilfelle ikke har råd eller ikke vil gå hjemme kan med god samvittighet utnytte seg av vårt fantastiske barnehage tilbud allerede fra barnet er ti mnd.

De som vil gå hjemme lengst mulig med barna må også få lov til dette og derfor er det jo synd at denne kontantstøtten skal avskaffes etterhvert for den kommer godt med om mor eller far velger barna framfor arbeid.

Men det er jo noen som må arbeide slik at alle norske statsborgere får benytte seg av godene også, synd at de arbeidende mødrene da skal bli hengt ut som "dårlige mødre som sender de stakkars små barna i den grusomme bhg" ...når det igrunn er de som er de beste mødrene man kan være og viser barna at man kan inne både få i pose og sekk ...
 • LillemorHeidi liker dette

#55 Iselilja

Iselilja

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 555 Innlegg:

Skrevet 14 februar 2012 - 07:43

Og dette sier du på hvilket grunnlag? Jeg har hatt tre helt ulike barn.

Nr 1 startet i barnehage da han var 15 mnd. Han var absolutt ikke klar, men jeg var student og vi hadde ingen andre muligheter.

Nr 2: Født i desember, fikk barnehageplass fra august (da han var 8 mnd). Det var vanskelig å få plass på den tiden, og vi måtte ta imot den selv om vi ikke hadde noen planer om å benytte den før han var fylt ett år. Da han var med og leverte storebror om morgenen fra høsten, ville han derimot absolutt ikke være med hjem. Han har alltid storkost seg i barnehagen, har gått i tre ulike, og vi har aldri hatt et minutt tilvenning med den sosiale og utadvente gutten vår. (Barnehagen han startet i var også helt fantastisk. Studentbarnehage med få barn på avdelingen og utrolig dyktige voksne).

Nr 3: Startet da han var 19 mnd. Dette var for tidlig for ham, men jeg måtte ut i jobb fordi jeg var gravid igjen, og avhengig av å tjene opp rett til permisjon med nestemann. Etter en drøy mnd i bhg, ser det ut som det går fint nå.
Nothing is impossible, the word itself says "I'm possible" Audrey Hepburn

#56 Gjest__________*

Gjest__________*
 • Gjest

Skrevet 14 februar 2012 - 08:19

Man kan selvfølgelig ha barnet inn i bhg når man vil, men det "vanlige" er jo tidligst ti mnd hos de fleste, studentbhg bruker å ta inn yngre vet jeg siden man ofte m begynne når semester e begynner og de har forståelse for at mor trenger den plassen da for å studere :)

#57 Gjest_aina88_*

Gjest_aina88_*
 • Gjest

Skrevet 14 februar 2012 - 19:16

Hvorfor i all videste verden er det folk som påstår at 1 åringen var så klar for å begynne i barnehagen og "måtte" derfor begynne der, selv om mor går hjemme?? INGEN 1 åringer har godt av å gå i barnehage, de burde være hjemme hos mammaen sin de. Med mindre mor ikke har noen som helst annen mulighet enn å begynne å jobbe igjen, men da er det snakk om at mor har behov for barnehageplassen, ikke barnet.Jeg lurer på hva folk driver med når de ikke klarer å aktivisere 1åringen sin selv. Mange jeg hører som gleder seg slik til å bli ferdige med permisjonstiden og komme seg i jobb igjen fordi både mor og barn kjeder seg og er lei. Det burde vært forbud mot barnehage før barna er 3år, helst burde de slippe det i det hele tatt. De skal tidsnok begynne på skolen og være der hele dagene. De lærer nå det de skal før den tid hvis de har sånn passe kreative foreldre som ikke bare setter seg foran tv.Jeg synes det er tragisk at samfunnet har blitt slik at småbarn ser "tantene" i b.hagen mye mer enn sine egne foreldre, og de fleste ikke har råd til å være hjemme med barna sine og endel har faktisk heller ikke lyst.

hva mener du vil skje med et barn på 1 år som begynner i barnehage?

#58 Gjest_aina88_*

Gjest_aina88_*
 • Gjest

Skrevet 14 februar 2012 - 19:32

Jeg syntes det blir helt feil å si at INGEN 1 åringer har godt av barnehage. Det kommer helt ann på barnet og på barnehagen det begynner i. hvordan vet andre om hva som er best for mitt barn? barnehage er ikke bare en barnevakt, det er en barneutvikler, det er så mange flotte kompetente pedagoger/fagarbeidere/assistenter ute i barnehagen som vil barna våres alt godt mens vi er på jobb så barna har mat på bordet, rene klær til neste dag og leker når de kommer hjem. I en barnehage blir de holdt øye med til en vær tid under lek. mens hjemme så blir ofte barna lekende på gulvet mens foreldrene prater med hverandre med kaffekoppen i hånda. Jeg mener ikke at alle skal begynne i bhg så tidlig men barn er ikke like og har forskjellig behov.

#59 Pashla&pashlingene

Pashla&pashlingene

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 8 143 Innlegg:

Skrevet 14 februar 2012 - 19:40

Min gutt begynnte noen dager før han ble ett år, i 50% stilling, etter 6mnd gikk han opp til 100%, for han ville gå hver dag. Han var oppe før fulene feis og ville hente matboksen sin å gå. Nå er han snart 3 år, og er like ivrig/ivrigere enda.

Han stooor koser seg i bhg. Masse unger i alle aldre å bryne seg på å lære av, masse aktivitet og mye mer jeg ikke hadde hatt mulighet til hjemme.

Jeg er så stolt av han. Han klarer seg utmerket med og uten meg, og synes han lærer noe nytt hver dag.

Jeg jobber bare 50%, så de dagene jeg har fri er han hjemme med meg og vi koser oss til kl 10, så er han SPENN klar til å gå i bhg. Så henter jeg han i 14 tida. Og han kommer hjem til strøkent hus, hjemmelaget middag, reine klær, rydda rom, en sosialisert mor;) og en opplagt mor.

Du gjør faktisk ikke noe galt i å få litt alenetid! Alle trenger det, og når barnet kommer fra bgh, så slipper han å være vitne til det kjedelige arbeidet. For det har du allerede gjort da han var i bhg. Og du er klar til å bare leke og ha kvalitets tid resten av dagen! Jeg har IKKE dårlig samvittighet, for jeg kan si han har GODT av det, velger det SELV, og blir sosialisert på en helt annen måte enn hjemme hos meg!! :) (de dagene jeg har fri)

Jeg og han har det utrolig bra. Og synes ikke du kan dømme slik du gjør! Alle er forskjellig. Og jeg vil påstå å si at min gutt har lært mer en han noengang kunne gjort hjemme hver dag ut og inn med meg. Selv og jeg synes om meg selv som deg "jeg kan allt"!


(litt seint så beklager skrivefeil og litt hulter til bulter;) hehe)

God natt folkens!! :)


Er mest imponert over t smårollingen din begynte i 50% STILLING i bhg! Veldig begavet unge. Og at han etterhvet økte til 100% stilling viser jo hvilken ærgjerrig fyr han er...

Nei, spøk til side - jeg har faktisk samme erfaring som deg! Min eldste begynte som 11 mnd gammel på halv plass, og elska det. Da han var 2 1/2 fikk han full plass og da han seinere begynte i SFO ble han fobanna hvis jeg ville hente ham tidlig. Han syntes rett og slett at tida med kameratene var å verdifull. De to yngste har hverandre og kan godt like å være heime en dag, i alle fall sammen, men størstemann hadde faktisk behov for noe mer enn bare mamma. Det uttrykte han veldig klart. Han kunne ikke snakke, men hadde sosiale behov, og fikk en bestevenn nesten med det samme. De er bestevenner ennå, 12 år etterpå. Jeg husker så godt hvor glade de ble over å møtes selv om de bare var ett og halvannet år da de ble kjent. Også små barn trenger venner...
Vampire penguins? Zombie guinea pigs? We're done for.

#60 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 1 288 989 Innlegg:

Skrevet 14 februar 2012 - 20:31

Jeg syntes det blir helt feil å si at INGEN 1 åringer har godt av barnehage. Det kommer helt ann på barnet og på barnehagen det begynner i. hvordan vet andre om hva som er best for mitt barn? barnehage er ikke bare en barnevakt, det er en barneutvikler, det er så mange flotte kompetente pedagoger/fagarbeidere/assistenter ute i barnehagen som vil barna våres alt godt mens vi er på jobb så barna har mat på bordet, rene klær til neste dag og leker når de kommer hjem. I en barnehage blir de holdt øye med til en vær tid under lek. mens hjemme så blir ofte barna lekende på gulvet mens foreldrene prater med hverandre med kaffekoppen i hånda. Jeg mener ikke at alle skal begynne i bhg så tidlig men barn er ikke like og har forskjellig behov.


Det virker ikke som om du har lest særlig mye at det som er blitt skrevet tidligere i denne diskusjonen... Ett raskt svar vil jeg gi deg; på seg selv kjenner man andre;)

For jeg vil si meg helt uenig i det du sier, og heller motsatt, jeg ser på barnehagen som oppbevaring, mens hjemme er det INGEN som skravler med kaffi-koppen, for jeg er tilstedet for mitt/mine barn. Jeg verken drikker kaffi eller skravler, jeg er der for jeg liker å være sammen med mine barn;)

Barn som bare er ett år, kan da selvfølgelig få det bedre i bhg hvis det å være hjemme er ett utrolig dårlig alternativ;)