Gå til innhold

Vurderer a vaere surrogatmor


Caramelle

Anbefalte innlegg

Hei pa dere!

 

Bruker et Engelsk tastatur, sa sorry for kronglete skriving! :-)

Lurer pa om det er noen andre her som har vaert surrogat mor?

 

Jeg har altsa en soster som har fatt diagnose som innebarer at de ikke kan fa flere barn, og ogsaa et vennepar som er i samme situasjon. Det er hjerteknusende a hoere frustrasjoner og lengsler som ufrivillig barnloshet bringer med seg, og kort fortalt saa sitter jeg her, igjen, med tanker om surrogati. Selv om vi har et barn fra foer av og vet hva graviditet innebarer saa er det noe helt annet naar man skal gi fra seg barnet ved foedsel. Jeg lurte pa om det er noen andre her som har vaert i samme situasjon, fra begge sider egentlig, som kanskje har noen tanker a meddele? Hadde satt veldig pris pa a hoere andre sine erfaringer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Til innlegget over her, der finnes ikke noe forum for surrogati, så selvsagt må hun kunne få lov å stille spørsmålet sitt her! Jurisisk sett blir det jo en adopsjon.

 

Først og fremst er det veldig fint at du vurderer å bli surrogatmor. Nå er det er slik at sorrogati er ulovlig i Norge, så hvis du vil bli surrogatmor må prosessen (IVF) skje i utlandet og du må føde i utlandet. Det er viktig å ha det juridiske på plass og dermed kan du kun få svangerskapsomsorg i Norge men ikke føde her. Hvis du føder barnet i Norge, vil du bli juridisk mor, og det er ikke lett å overføre foreldreskapet slik regelverket er nå. De vurderer å åpne opp for surrogati i Norge (ikke-kommersiell), men dette vil ta noen år.

 

De fleste steder anbefaler de at en surrogatmor er ferdig med å få egne barn før hun blir surrogat. Du sier at du har et barn, kanskje du har lyst på flere? Jeg kunne også godt tenke meg å være surrogat men ikke før jeg har fått et barn til. Og da er vi plutselig 2 eller 3 år videre før jeg kan bli surrogat. Mine venner som er uønsket barnløse vil neppe vente flere år til jeg er ferdig med å få barn. Så i realiteten kommer jeg nok ikke til å bli surrogatmor. Mine venner går nå for ulike løsninger, bl.a. adopsjon, donor og assistert befruktning.

 

Det skal forresten mye til for at et par trenger en surrogat. Som regel er det ikke livmoren det er noe galt med, men andre ting, f.eks.dårlig sæd eller egg kvalitet eller tette eggledere, for å nevne noe. Som regel vil disse parene kunne få hjelp av IVF med egne egg og sæd, noen ganger med hjelp av egg eller sæddonor. Det er ikke sikkert dine venner/familie trenger surrogati for å få barn.

 

Hvis du ønsker flere svar, anbefaler jeg å se på Donor egg/sæd debatten, der har det tidligere vært noen som har brukt surrogat i utlandet, som kanskje kan svare på noen av dine spørsmål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Vi har fått barn via surrogati, og det var en mektig opplevelse. Jeg beundrer virkelig de som ønsker å føde for andre, det er en gave som er vanskelig å noen gang få takket nok for.

 

Når det er sagt, så er det viktig at det skjer i trygge rammer. Det er for eks viktig at du får en gjennomgang med enpsykolog som kan teste deg. Det er ikke noen frøkensport å gjøre det, så man skal ha sterke ønsker for å gjennomføre et surrogatisvangerskap.

 

Juridisk er det problematisk i Norge. Jeg håper det kommer en endring, men som en annen sa her inne, det vil ta tid. Inntil videre vil jeg anbefale deg forumet på onskebarn.no. Der har det vært en norsk surrogat innom av og til.

 

Bli ferdig med egne barn først uansett, det er ikke sikkert du kan få bære fram flere selv....

Lykke til:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Hei!

Jeg jobber med en dame som ønsker seg barn via andre måter enn å føde det selv. Da har hun veldig lyst til å snakke med andre mennesker som har erfaring med surrogati, det er jo flott når man kan hjelpe andre ved å bære frem et barn for dem.  Er det noen her som nå er surrogatmor, eller har fått barn ved hjelp av surrogatmor som hadde vært villige til å fortelle om det?

All hjelp er hjelp, så hvis du kjenner noen eller har noen tips, – send meg gjerne en melding eller ring meg på 47280991. Da vil jeg være deg evig takknemlig!

Tusen takk:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Hej

Jeg er dansk, jeg bor i Spanien.

Her i Valencia er en klinik der hjælper par med at få et surrogatbarn

Surrogatmor.

 

Alt er lovligt og officielt. 

Advokater og læger er tilknyttet klinikken. Som et af de eneste EU lande, er rådgivning tilladt i Spanien.

 

hjemmeside: www.ilaya.es

email: [email protected]

Endret av Ilaya
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Annonse

  • 2 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...