Gå til innhold

noen som har født tre ganger? stemmer det at siste fødsel er verst?


hanne_mor

Anbefalte innlegg

jeg er gravid med nummer tre, og har tidligere hatt veldig traumatiske og fullstendig ubedøvede fødsler. jeg har født prematurt i uke 33 med førstemann og i uke 24 med andre.

begge fødslene kom uventet og måtte gjennomføres akutt...fikk ikke tid eller tilbud om smertelindring.

selve forstadiet til pressriene var det verste, og da de første pressriene kom var førstemann ute på 25 min, og nummer to kom på en halvtime.

nummer to kom også i seteleie, og jeg måtte klippes.

 

siden jeg fødte relativt små barn de to første gangene lurer jeg selvfølgelig på hvordan det er å føde en fullvokst baby, og om det på et vis er lettere siden kroppen forbereder seg mer i forkant av fødselen?

og så har jeg hørt rykter om at nummer tre er den tøffeste å føde vaginalt, og er derfor redd for smertene, og ønsker råd om smertelindring.

hva fungerte best for deg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei,

Jeg har ikke født prematurt så det vet jeg ikke så mye om, men slik mine fødsler har vært var nummer tre veldig lik på nr 1 bortsett fra at det gikk raskere. Med nr 1 brukte jeg ca 9 timer fra riene tok seg opp til gutten var født. Med nr 3 tok det ca 4 timer. Forløpet i seg selv var veldig likt og de var omtrent like store. Eneste forskjellen var at jeg med nr 1 revnet veldig mye og måtte sy mye, mens med nr tre revnet jeg ingenting og var i veldig fin form etter fødselen så jeg vil ikke si at nr 3 var tøffest å føde, det gikk helt fint:)

Når det gjelder smertelindring synes jeg pudentalblokade er en fin ting da jeg synes det verste med fødselen er akkurat når hode kommer ut. Fikk også spinalbedøvelse sist (seteleie), men syntes ikke den hadde så mye effekt. Så denne gangen som også ser ut til å bli seteleie kommer jeg kun til å be om pudentalblokade.

 

Jeg tror absolutt som du sier at kroppen er mer forberedt på å føde når du føder til termin så jeg tror nok det kan bli en lettere fødsel enn når man føder veldig mye for tidlig. Uansett så ønsker jeg deg masse lykke til:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har heller ikke erfaring med prematurfødsler, men jeg vil si at fødsel nummer tre, er hittil den beste fødselsopplevelsen.

De to første gangene fikk jeg smertestilliende som jeg ble sløv av, og det var ubehagelig!

Da nr tre skulle bli født var jeg så rolig i meg selv at jeg sov mellom riene helt opp mot full åpning. Ble spurt flere ganger om jeg ville ha noe for smertene, men følte ikke behov for det. Fikk akupunktur mot slutten av åpningsfasen, men jeg følte mest at jeg gjorde det for å få slutt på "maset" om smertelindring.

Denne fødselen var for meg en mye bedre opplevelse en de to første. Men som sagt, så fødte jeg til termin, og det kan godt hende at det er annerledes en prematurfødsler.

Håper det blir en lik god opplevelse denne gangen også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Oyy Darthe, en slik fødsel med tredje spiren min hadde jeg kunna tenkt meg ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hos meg var min andre fødsel den beste. Den tredje var den verste, der jeg hulkende måtte be om epidural og ikke greide mer. Den var igangsatt, ting blir visstnok verre da. Jeg hadde inefektive rier som varte i ca ett minutt. Fra jeg fikk epidural gikk det ca en time til ungen var ute, dvs fra 4 cm og til slutten. Fikk aldri noen glede av den epiduralen med andre ord..

 

Jeg vet ikke hvordan denne fødselen ville vært om den hadde fått starte av seg selv, men antakelig mer lik nummer to. Da klarte jeg meg fint uten smertelindring, pustet og var "urkvinne". Rolig inni meg og med fullt fokus på å takle smertene. Det var herlig! Kjapp var den også, 6 timer totalt. Fødsel nummer 3 var kaotisk, men tok ikke så lang tid når det først gikk fremover. Kanskje derfor jeg ble så mismodig, fordi jeg hadde forventet reprise på nr to.. :)

 

Uansett lykke til med nummer tre. Det er vanlig at det går bedre og bedre, men det er vel kanskje en viss sjans for at det blir prematurt igjen på deg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde min beste fødsel med nr 3, så det stemmer nok ikke for min del hvertfall! Jeg har født alle 3 til termin, og minstemor var størst. Nesten en kilo større en nr 1.

 

Lykke til:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Annonse

med nr 1. hadde jeg 1 t og 15 min m pressrier, og måtte sy 7 sting.

med nr 2. hadde jeg ca. 7 min med pressrier og sydde 1. sting.

med nr. 3 hadde jeg 2 pressrier og sydde ingenting.

Fødslene forløp forskjellig, men nr 3 var absolutt den beste.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååå, så jeg håper at tredje fødsel IKKE er verst... Venter på nummer tre som skal komme i juli, og det er 6 år siden sist jeg var i fødsel. Gruer meg en del, og håper indelig at jeg kan oppleve at tredje fødsel blir sånn ca som de to foregående/evt lettere:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt å høre at 3dje førdsel ikke trenger være den verste...

Jeg har termin med tredjemann i slutten av juli, og har hørt at nr. 3 er en luring og at den ofte er ille...

 

grøss og gru. Håper den blir ok.

 

Hadde hasteks med nr.1 og hadde en normal fødsel på totalt 3 timer med nr. 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg har født 3 fullbårne barn, så jeg vet ingenting om prematurfødsler, men hos meg var åpningstiden den lengste med nr 3, men utdrivningstiden den korteste. (halvannet minutt eller noe sånt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...

Har hatt raske fødsler alle tre ganger. Sistemann gikk raskest. Fikk første ve klokken 23. Kl 01:15 var hun født. Den siste var nok den greieste, men som de har sagt til meg på sykehuset, så er jeg visst skapt for å føde:-) Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Jeg vil ikke si den var den verste, men den mest uforutsigbare. Masse masrier på meg, men når det kom i gang så kom det virkelig i gang. Rier og pressrier på en gang (ikke sånn definert overgang slik jeg hadde med de to første).... men det gikk fort og greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Håpar på ein fin tredjegangsfødsel her og. Første var fødtctil termin og det tok 17 t frå 1 cm til ho var ute. Likevel var,det ein fin fødsel med akupunktur som "hjelpemiddel" (er i utg.pkt veldig lite alternativ). Jenta var ca 4.3 kg. Med,nr vart eg igangsatt 17! Dg på overtid. Tok ca,7 t frå første,tid til han var ute....åpningstida gjekk supert men dei siste 3 t var heilt forferdelege.....skreik etter epiidural, men det var for seint. Guten var over 4.6 kg... Ventar no tvillingar og er spent på korleis dette blir. Epidural er visst standard,uansett.....sjølv om er litt redd det så trur eg at det er bra at det blir med,smertelindring denne gang....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

Annonse

Jeg hadde en super 3. Fødsel. Har hatt tre kjappe fødsler og siste var utrolig kontrollert til tross for at det gikk raskt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sikkert ikke det du vil høre, men for meg stemte det at tredje var verst. Det var bare så sykt vondt, men det gikk fort og var likevel en veldig fin fødsel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 3 uker senere...

Stemmer nok for min del, men det var fordi jeg hadde vonde rier(med Max 5 minutt imellom) i 14 timer med minimal fremgang, før de satt drypp og så gikk det 40 minutt til nr tre var ute (fra fire-fem cm til født liksom..). Det var VEL intenst på slutten og i tillegg var jeg veldig sliten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Min tredje fødsel var vel egentlig min beste fødselsopplevelse, av mange grunner.

Selve opptakten til fødselen var lang og vond, men det kom av en konisering mellom barn nr2 or nr3 (konisering=fjerning av deler av livmorhalsen og det dannes arrvev).

Da fødselen startet var den helt perfekt.
Akkurat passe lang (3 timer),
akkurat passe vond,
og masse av erfaring til å være trygg på meg selv og min egen fødsel.
Presstid på 5min og to små pyntesting.
Fikk ikke den brennende følelsen når hodet stod i åpningen.
Perfekt sammarbeid med jordmor.
Ungen var den største av mine 3, på nesten 1 kg mer enn nr1.

Fødsel nr2 gikk altfor fot, på under en time, og det ble litt panikk på meg.
Rakk såvidt sykehus.

Fødsel nr1 var fin den og,3 timer der og, men det som gjorde den fødsel litt vrien var at jeg var millimeter fra totalruptur.
Det er noe av det vondeste jeg har opplevd.

Blir spennende hvordan nr4 blir nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oh, håper ikke. Men nå hadde jeg en bra fødsel 1. gang. 2. gang endte det i et akutt keisersnitt, så nå håper jeg at siste gang blir mer som den 1. gangen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...