Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online
Foto

Når slutta dere med sprinkelseng til småen da?


 • Logg inn for å svare
1 svar til dette emnet

#1 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2484628 Innlegg:

Skrevet 26 August 2009 - 14:17

vesla blir storesøster når hun er 21 mnd...er vel for tidlig å legge henne i vanlig seng da? Syns det er litt kjipt å måtte kjøpe en sprinkelseng til..er vel ikke så alvorlig mye lenger enn 2 år de pleier å sove i denne type seng?

Forumtråden fortsetter under...

#2 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2484628 Innlegg:

Skrevet 26 August 2009 - 15:34

Sprinkelseng har ingen av guttene her hatt. Først lå de i vogga (til ca 10 måneder), så i ei gammel barneseng arva av far (første pga økonomien, andre pga at den faktisk var funnet praktisk). Denne hadde tette sider og var noe lengre og bittelitt smalere enn dagens sprinkesenger, så den kunne brukes til barna var ca 110 cm om ønskelig. Så, fra 3-årsdagen (nøyaktig!) var begge guttene her "store". Og store gutter sover i "store senger". Nemlig! Så da var det voksenseng. At vi valgte 3-årsdagen som passende tid var bare av praktiske årsaker, barn kan sove i voksenseng ganske mye tidligere. Men da må man ofte tenke "sengehest" på voksensenga, slik at barnet ikke faller ut i søvne! En slik "sengehest" er ikke minste problem å snekre til for en som kan håndtere sag og skrujern om senga er noenlunde fornuftig konstruert Noen senger kan man også kjøpe løs sengehest til fra fabrikken, koster da ofte 300-400 kr (å lage selv koster det halve i materialer). Når vi valgte å drøye til 3-årsdagen kom det av at vi ønsket at barnet skulle få en skikkelig voksen rammemadrass, akkurat slik vi selv har. En slik madrass er jo mye, mye bedre for barnets rygg enn enn en skumplastmadrass mange bruker til barn (skumplast er noe skitt som utvikler allergi...) Og ønsker du å bruke en rammemadrass med ben/meier, ikke en vanlig seng med faste sider og hodestykke, blir det betydelig verre å konstruere en fornuftig sengehest. Så det ville vi helst unngå. Så fra treårsdagen av havnet altså barna våre på denne: http://www.arna-coro...Standard_1_.pdf Og bruker du denne som "standardmadrass", ikke rammemadrass, kan den også brukes i en helt vanlig seng i str 75 x 200 cm også. En slik "standardmadrass" som dette er like god for ryggen som rammemadrassen. Ulempen er da at man ikke kan lage "sofa" av senga når barnet blir eldre, uten at senga har lave sengesider, noe de færreste senger har. Det var et problem vi ville slippe, og derfor valgte vi rammemadrassen. Som altså gir konstruksjonsproblemer for sengehest som barn som sover såpass urolig at de kan velte utav senga om natta må ha...


Denne siden er en del av Klikk.no/foreldre der du kan lese mer om graviditet, baby og barn. Følge graviditeten uke for uke eller les om babyens utvikling.