Gå til innhold

Døde i uke 14 - vanlig å se fosteret? Begraves det da?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Er fullgått 15 uker i morgen, men fant i dag på kontroll ingen fosterlyd og ble sendt til UL for sjekk. Fant der heller ingen fosterlyd og venter nå på innleggelse på sykehus. Babyen har vært død en uke. Vanlig å se den da? Hvor store er de når de begraves?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Fortsetter under...

jeg tror ikke du får se det(men du kan jo spørre, hvis du er sikker på at du ønsker det), og det regnes ikke formelt som et barn før du er 24 uker påvei, så blir nok ikke begravelse heller.. jeg mistet i uke 13, da hadde det vært dødt siden uke 8, og vi tente ett lys for babyen vår da vi kom hjem. det var veldig fint, selv om det ikke er noe "avslutning" i forhold til sorgen. jeg beklager så mye at du mistet babyen din, og ønsker deg alt godt fremover.

Lenke til kommentar

Begravelse kan man ha uansett, ingen nedre svangerskapsgrense. Så det blir jo opp til hver og en hva man velger å gjøre ut av det.

Lenke til kommentar

hei hei

Trist å høre at dere har mistet. Vil tro du får anledning til å se den lille hvis du ønsker det, og hvis personalet som tar han\henne i mot mener det ikke vil bli en større ulempe enn fordel.

 

Når det gjelder begravelse så vet jeg ikke hva som er den nedre grense for enn begravelse med kiste, gravplass osv. vi mistet i uke 20 og fikk begravelse. Hvis du ønsker begravelse så får du dekket inntil ca 18000 kr hos NAV. ingen nedre granse på svangerskapsavbrudd. Det er ikke tilfelle at ett foster ikke er betegnet som ett fullverdig barn før i uke 24!!!!!

 

Hvis du ønsker å begrave den lille så synes jeg du skal gjøre det. Er for oss kjempegodt å ha en grav å gå til, og ville ikke ha vært den for uten:)

 

mvh

Lenke til kommentar

Trist og høre at dere mistet barnet:)

 

Vi gjennomgikk det samme for litt over to mnd. siden. Fant ingen hjerteaktivitet i uke 9. Jeg fikk se den lille gutten rett etter at jeg fødte han, fikk med meg bilder hjem som det har tatt litt tid før jeg har orket å se på. Vår gutt blir lagt på en minnelund, og det er noe vi synes er ok. Det var ikke noe feil med barnet, men jeg hadde hatt infarkt forandringer i morkaken.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Du får se fosteret hvis du vil. Det er heller ingen nedre grense for når barnet kan begraves, så om du vil ha begravelse så har du krav på støtte til det! Mange som er dårlig til å informere om det.

Ser også over her at det står at det ikke regnes offisielt som et barn før i uke 24. Det stemmer ikke. Alt etter uke 22 er dødfødsel her i landet. Ikke at det har så mye betydning for deg, men rett skal være rett.

 

Ta vare på deg selv!

 

KLEM

Lenke til kommentar

Annonse

Takk for tilbakemeldinger! Jeg så nesten hele gutten etter fødselen og fikk også bilde med hjem. Det ble ingen begravelse, det som kunne vært aktuelt var en minnelund,- men det har vi ikke her vi bor.. Men det føles helt greit.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Frem til uke 28 kalles det senabort... :/ Syns det er idiotisk.. etter der kalles det dødfødsel...

 

Jeg hadde en senabort i uke 22, han var ikke levedyktig...begravet på kirkegård..

Lenke til kommentar

Jeg begraver min lille engel i morgen, på kirkegård.

20 uker.

støtte fra Nav på 19000....

 

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Det finnes ingen nedre grense for når man kan begrave, det kommer an på hva man selv ønsker. Uansett skal sykehuset se til at fosteret behandles på en verdig måte.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Hei! Forferdelig trist å høre at du har mistet... Vi mistet for to uker siden, i uke 16, og fikk beskjed om at vi kunne få se fosteret siden det var etter uke 12, så jeg tror nok du får det hvis du vil. Vi kunne også få bilder, håndavtrykk, fotavtrykk osv, men takket nei til alt dette samt å se fosteret. Vi hadde allerede sett det siden jeg fødte han hjemme, og det var mer enn nok for oss. Vi måtte også ta stilling til begravelse, og vi valgte anonym fellesgrav i regi av sykehuset, men vi valgte at fosteret skulle obduseres først. Mange valg man må ta når man har kommet lengre enn uke 12, så her må dere bare følge magefølelsen og gjøre akkurat det som føles riktig for dere. Lykke til! :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Annonse

Eg har og født eit dødt foster i veke 15. Fosteret var ca 14 vk. Vart overbevist av veldig hyggeleg sjukepleiar at eg burde sjå fosteret....og eg er så glad eg gjorde det. Fekk vere aleine med vesle babyen ei lita stund etterpå. Var veldig fint. Babyen vart lagt i minnelund etter at den vart obdusert.

 

Eg føler med deke andre som har mista. Det er tøft! Eit lys i.mørket: eg mista for ca 13 mnd sidan og vart mor igjen til tvillingar for 2 mnd sidan :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...