Har du et av disse produktene hjemme, ber Babybjørn deg sende det inn til kostnadsfri kontroll.

I Japan har nemlig to forbrukere funnet metallbiter i tøyfôret på sine Babybjørn vippestoler.

Les også: Test av vippestoler

Tilbakekalles for kontroll

Av den grunn tilbakekaller Babybjørn følgende tre modeller av vippestoler: Babybjørn Babysitter Trio, Babybjørn Babysitter Balance og Babybjørn Balance Air.

Av de 20 000 vippestolene som Babybjørn har undersøkt til nå, har man funnet metall i fem stykker.

Peter Fond, kommunikasjonssjef for Babybjørn i Norge, sier til Klikk.no at det ikke har blitt rapportert inn noen ulykker i forbindelse med funnet av metallbitene.

Les også: Slik sikrer du barn i bilen

- Men vi vil selvsagt tilby en frivillig tilbakekalelse for korrigering, ettersom det absolutt ikke skal finnes noen spor av metall i våre produkter, sier Fond.

I Norge har de tre modellene vært i salg siden oktober 2007, og siden den gang har det blitt solgt 8 612 eksemplar av vippestolene.

Til sammen har de tre produktene solgt i 85 000 eksemplar verden over.

Feil hos leverandør

I utredningen av produktene har man kommet frem til at feilen ligger hos en av Babybjørns leverandører.

- Problemet er sporet tilbake til de som sydde fôret, det viste seg at maskinen hadde gått i stykker. Men vi har også sviktet i våre kontrollrutiner, som vi har måttet gå over på nytt, sier informasjonssjef i Babybjørn, Annika Sander til Alltombarn.se .

Babybjørn ber alle berørte forbrukere om å sende inn det avtagbare tøyfôret til vippestolene for kontroll med metalldetektor.

Dette gjelder kun vippestoler som er kjøpt etter oktober 2007.

Babybjørns hjemmesider finner du mer informasjon om hvordan du returnerer produktet.

Norske forbrukere kan også ringe Babybjørns kundetjeneste på telefon 21 31 94 30 eller sende en mail til babysitter@babybjorn.com om det skulle være noen spørsmål.

Les mer på Klikk Foreldre

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!