Egypiske Ghazala Ibrahim fødte lørdag sju barn i byen Alexandra. De tre jentene og fire guttene ble forløst med keisersnitt en måned før termin på El-Shatbi sykehus.

De syv barna veier fra1, 45 til 2, 8 kilo, og føreløpig ser det ut til å gå bra med alle syv. De ligger nå i kuvøser på fire forskjellige sykehus.

- Dette er et veldig sjeldent svangerskap, noe jeg aldri har vært vitne til i løpet av min 33 år i dette yrket, sier direktør på El-Shatbi sykehus, Emad Darwish, til nyhetsbyrået AP.

Khamis mistet mye blod og måtte ha blodoverføring. Nå er tilstanden hennes stabil, og hun er ved godt mot.

Boostet fruktbarheten

Ghazala Ibrahim har fra før tre døtre. Kvinnens bror, Khamis Khamis, sier til AP at kvinnen gjerne ville ha en sønn, og derfor tok medisin for å booste fruktbarheten. At det skulle bli syvlinger, kom imidlertid som en stor overraskelse.

Kvinnen og hennes ektemann håper nå på hjelp til å håndtere den nye hverdagen. Den egyptiske helseministeren har allerede lovet paret gratis bleier og melk i to år.

Klikk.no har tidligere skrevet om Silje Omgård fra Stavanger, som nylig ble mor til firlinger. Det svangerskapet skjedde imidlertid helt natulig.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!