Hoteller uten barn:

Vil ha barnefrie hoteller

Reiseselskapene tilbyr stadig flere hoteller tilrettelagt for voksne uten barn.

VOKSENHOTELL: Det satses stadig mer på hoteller kun for voksne.

VOKSENHOTELL: Det satses stadig mer på hoteller kun for voksne. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert
DYRKER KJÆRLIGHETEN: På egne voksenhoteller med 18-årsgrense kan man dyrke kjærligheten uten skrik fra småbarn.

DYRKER KJÆRLIGHETEN: På egne voksenhoteller med 18-årsgrense kan man dyrke kjærligheten uten skrik fra småbarn. Foto: Foto: Crestock

En ny trend som er stadig voksende er at voksne hotellgjester ønsker seg merkede hoteller uten barn. Noen av hotellene i denne kategorien har 18-årsgrense, mens andre av hotellene ikke ønsker barn under 12 år. Riktignok er det også noen av hotellene som ikke har noen nedre aldersgrense, men som navnet tilsier skal hotellet tiltrekke voksne gjester. Det tilbys et stort spekter av såkalte voksenhoteller på destinasjonene til både Star Tour, Apollo og Ving.

Bygger nytt voksenhotell

Reiseselskapet Ving er i disse dager i full gang med å bygge splitter nytt voksenhotell på Kanariøyene. Det nye Sunprime Resortet som skal ligge på Tenerife åpner vinteren 2009/2010. Sunprime Resort er Vings navn på hoteller som bare er for voksne. I dag har Ving tre voksenhoteller med avslappet atmosfære som passer for voksne.

Les også:

Mest romantiske hoteller

De beste familiehotellene

Populære Blue Couples

Hos reiseselskapet Star Tour tilbys hele 42 barnefrie Blue Couples-hotell i sommer og vintersesongen til sammen.

- Disse hotellene har ingen barneklubb og man møter i stedet en avslappet voksen atmosfære.

18-årsgrense

- Det er ikke bare par, men også single og venner som gjerne vil bo på steder der det er ro og fred rundt bassengene, og hvor det er de voksne som kommer i første rekke. Apollo har flere hoteller for bare voksne, mange har rett og slett 18-årsgrense, forteller Helen Begby, informasjonssjef i Apollo. Hun legger til at par som har med seg et barn riktignok ikke vil bli kastet ut av hotellet.

- Men det skal sies at det ikke vil finnes mange fasiliteter og aktiviteter for barn på disse hotellene, legger hun til.

Apollo har voksenhoteller på Kanariøyene, i Mexico, på Bali, på Den dominanske republikk og i Thailand

- De fleste av voksenhotellene er femstjerners hoteller og ligger på typiske "voksne" reisemål eller steder hvor det er store hoteller og hotellkjeder, sier Begby og tilføyer at konseptet med voksenhoteller begynte i Karibien.

- Et godt eksempel på at også hotelleierne staser på voksenhoteller er badebyen Salou utenfor Barcelona. Der har samme hotelleier bygget to hoteller på samme sted - ett for barnefamilier og et voksenhotell, sier Begby.

UTEN BARN: Mulighetene er mange dersom du ønsker å dra på ferie uten barn. Mange hoteller er dedikert voksne gjester.

UTEN BARN: Mulighetene er mange dersom du ønsker å dra på ferie uten barn. Mange hoteller er dedikert voksne gjester. Foto: Foto: Crestock

Neste vintersesong tilbyr vi 15 Blue Couples-hoteller som er fordelt med flest hoteller i Thailand, Kanariøyene og Egypt, sier kommunikasjonsdirektør i Star Tour, Lena Petersson.

Hun forteller at et fellestrekk ved Blue Couples-hotellene er at de er sentrumsnære.

- Mange par ønsker å gå ut for å spise og shoppe og vil da ha gåavstand så de slipper å måtte ta taxi. Voksenhoteller er en tydelig trend og et krav vi merker fra gjestene. Vi tror at dette vil bli et viktigere og viktige område - og Blue Couples vil nok vokse mest, sier Petersson. Hun sammenlikner hotellønskene med kaffe.

- Før holdt det med melk og sukker i kaffen. Nå vil folk ha både cuppuccino, caffe latte og espresso. På samme måte må vi merke hotellene våre - slik at kunden kan finne det alternativet som er riktig for dem, sier Petersson, og legger til at for sommersesongen har allerede 1600 personer bestilt voksenhotell.

Les også:

Mest romantiske reisemål

Romantikk på Kreta

Tilbake til Klikk Reise

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning