BARN OG MOBIL

- Vil at han skal ringe

- Jeg synes det er bedre at sønnen min ringer og spør om alt mulig enn at han ikke ringer, sier Camilla Lillenes.

DAGLIG MOBILSAMTALER: Camilla Lillenes tror ikke barn blir mer uselvstendige av å ringe foreldrene og spørre om ulike små og store problemer.

DAGLIG MOBILSAMTALER: Camilla Lillenes tror ikke barn blir mer uselvstendige av å ringe foreldrene og spørre om ulike små og store problemer. Foto: FOTO: Julie Gjørven

Publisert Oppdatert

- Han kan ringe meg om alt mulig. Det kan være at han lurer på om han kan lage varm kakao, ta en is eller at han trenger hjelp til leksene. Han forteller også hvis han går ut til noen, sier Camilla Lillenes.

Før helgen skrev Klikk om at barn kan bli uselvstendige av å ringe foreldrene på jobben og spørre om alt mulig.

Masete

- Det kan selvfølgelig være litt masete, og fordi jeg jobber med kunder, er det ikke alltid jeg kan ta telefonen. Jeg har sagt at hvis jeg ikke tar telefonen er det fordi jeg er opptatt, og at jeg alltid ringer opp igjen. Noen ganger kan han ringe meg konstant, og da tror jeg det er noe viktig. Men da kan det være han bare lurer på om han kan ta en is! Likevel har jeg ikke gitt beskjed om at han ikke skal ringe meg om " bagateller".

Vil at han skal ringe

Camilla tror ikke barn blir mer uselvstendige av at de har mobil og kan ringe foreldrene om store og små problemer.

- Om noen år kommer han i den alderen hvor det blir litt mindre attraktivt å ringe moren sin, og da tror jeg det er fint at vi har innarbeidet noen rutiner om å ringe hverandre nå. Dessuten handler det om respekt for dem han lever sammen med. Jeg synes det er bra at man lærer at man må spørre om å ta f.eks. is før man gjør det. Hvis han ringer og får nei, må han jo forholde seg til det, mener Camilla Lillenes.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning