Babyutstyr trenger ikke være så dyrt. Du kan få det du trenger for rundt 4.000 kroner

TRENGER IKKE: Du kan like godt gå ut og sjekke barnet med jevne mellomrom, istedet for å stole på en babycall.=

TRENGER IKKE: Du kan like godt gå ut og sjekke barnet med jevne mellomrom, istedet for å stole på en babycall.

utstyrsguide for førstegangsforeldre

TRENGS IKKE: Istedet for å kjøpe en ny stellekommode, kan du kjøpe en stellematte til kommoden du allerede har, eller legge den på benken på badet, eller vaskerommet, dersom det er plass. © FOTO: Line Fredheim Storvik

Det forteller daglig leder Roar Helgesen i Barnevognhuset Rudo på Strømmen. Han ser an foreldrens behov når de skal ha barnevogn. Bor de i enebolig, eller i tredje etasje i en blokk?

Trendy

- Det er ikke alltid det mest trendy som er det beste, og vi vil jo helst slippe sure kunder tilbake, sier Helgesen. For 25.000 kroner kan du få en barnevogn i karbonfiber - det samme materialet som formell 1- biler er laget i.

I snitt handler førstegangsforeldrene hos ham for mellom 15.000 og 20.000 kroner.

- Men babyutstyr trenger ikke være så dyrt. Du kan få det du trenger for rundt 4.000 kroner også, påpeker Roar Helgesen.

Dette klarer du deg uten

Hva er det foreldre kjøper som de kunne klart seg uten?

- Bleiebøtter og babycall. Det blir som mobiltelefonen - det er kjekt å ha, men du kan godt klare deg uten, smiler butikksjefen.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!