"Under svangerskapet var jeg utro, og dette resulterte i brudd mellom meg og mor da sønnen vår var mellom 8 og 9 måneder. I etterkant har jeg blitt sammen med dama jeg var utro med, og mor har slått seg helt vrang" skriver "Slitenpappa" i Klikks Foreldre-forum .

Utroskap i svangerskapet er ikke nødvendigvis verken uvanlig eller overraskende.

- Jeg kjenner ikke til tall om dette. Men for noen skjer dette under graviditeten eller i den første tiden etter fødselen. Dette er perioder da sexlivet kanskje halter litt. Noen menn har svært sterk sexdrift og blir derfor utro i disse periodene, sier psykolog og samlivsekspert Frode Thuen til Klikk.no.

- Presset av barnets mor

"Slitenpappa" føler seg nå presset av barnets mor til å delta mer i hennes og barnets liv:

"Problemet nå er at hun forventer at jeg skal stå på pinne konstant for sønnen vår og henne selv om jeg har jobb, noe ikke hun har da hun er full uføretrygdet. Hun sier hun er sliten, og jeg avlaster henne så ofte jeg har tid, men det er tydeligvis ikke nok.. Hva i alle dager gjør man i en sånn situasjon?? Jeg får ikke formidlet at jeg ikke kan være der konstant, enda så mye jeg vil selv".

Tilbakemeldinger til "Slitenpappa"

- At du i det hele tatt ønsker å legge dette ut på nettet. Det er du som har begått en gigantisk tabbe, og noe som ikke er tilgivelig. Jeg skjønner reaksjonene til din eks, det er hennes fulle rett. At det går an å være utro mot en man venter barn med, eller i det hele tatt. Men dette burde du ha tenkt på før du var en dust!!!!!! Skrevet av "Provosert".

- Hva innebærer egentlig "Stå på pinne konstant for sønnen vår og henne selv om jeg har jobb"? Har dere delt omsorg eller ingen ording i det hele tatt? Skrevet av "Nysgjerrig".

- At hun har såre følelser pga at dette er dama du var utro med, er vel forståelig i all den tid hun (mor) sannsynligvis ikke er ferdig med deg enda, i alle fall ikke over sviket. Hun får vel ikke fått tid til det enda, med ungen som sluker en del tid? Skrevet av "Snill pike".

Les hele forumtråden her

Selv om ikke "Slitenpappa" får allverdens sympati, er kanskje ikke løsningen å fordømme:

"Ta en prat med dama di. Forklar henne at deres situasjon som par muligens vil bedre seg dersom eksen din får enda litt mer fritid, komme seg ut og møte venner og kanskje en ny kjæreste", skriver Snillpike.

- Trenger en avtale

Men hvem blir utro og hvorfor? Bildet er ikke svart-hvitt, som denne diskusjonen viser.

Brudd på grunn av utroskap er ofte spesielt dramatisk og konfliktfylte, understreker Thuen, som anbefaler at situasjonen kommer i ordnede forhold snarest mulig.

- Det er viktig å forsøke å oppnå forsoning og en fungerende samværsavtale som begge kan enes om, selv om det kan være veldig vanskelig, sier Frode Thuen.

Et første skritt kan være å oppsøke den offentlige familierådgivningstjenesten, mener psykologen.

Hva mener du? Si din mening i forumdebatten.

Les mer:

Slik tar du barnehagesjekken

Spør barnelegene

Bruk mindre tid på barna

Stor test av mørk sjokolade

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!