Tiden går fort, og nå er Mari Midtstigen allerede halvveis i svangerskapet.

Nå begynner informasjonen hun finner om de ulike ukene å dreie seg mer om selve fødselen, ikke bare babyens liv inni magen.

Babyen hennes er nå på størrelse med en banan, og sover like mye som et spedbarn. Det blir mer aktivitet, og babyen driver med mindre krafsing og kravling og blir mer som en alien eller et dyr som roter rundt, beskriver Mari i denne ukas podcast.

I tillegg har hun som mange andre som er halvveis begynt å merke kynnere. Det er muskelsammentrekninger i livmoren som forbereder kroppen på fødselen.

Før trodde Mari og søsteren at kynnere stort sett dukker opp rundt fødselen, men det er ikke tilfellet. Da Mari prøvde å trene med å ta burpees merket hun det godt. Det samme skjer når hun skal tisse eller går i trapper.

Nå er det også lurt å tenke på fødselsforberedende kurs, selv om det Mari og mannen var på varte altfor lenge og besto i timesvis på harde stoler. Kanskje var det for å forberede foreldrene på hvor lang tid det kan ta før fødselen går i gang?

Hør denne ukas episode av 40 uker - en podcast om å være gravid, med redaktør Mari Midtstigen:

Les om uke 20 i vår uke-for-uke-kalender.

Hør alle episodene av 40 uker - en podcast om å være gravid:

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!