Kjernefamilien vs. nyfamilien

– Tror de er bedre enn kjernefamilien

«Hvorfor tror disse ny-familiene at de er så j**** mye bedre enn kjernefamilier?» spør en forarget kvinne.

NYFAMILIE: De moderne familieformene får ensidig positiv omtale i media. Hva med kjernefamilien? spør en kvinne på forumet til BarniMagen.com.
NYFAMILIE: De moderne familieformene får ensidig positiv omtale i media. Hva med kjernefamilien? spør en kvinne på forumet til BarniMagen.com. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Sist oppdatert

Hva er best, «mine, dine og våre barn-» eller kjernefamilien?

Det som kalles for «nyfamilien» dannes når par med barn fra tidligere forhold flytter sammen.

«Tror de er bedre»

En kvinne på forumet til BarniMagen.com.er forarget over det hun mener er ensidig positiv omtale av denne moderne familieformen.

Under overskriften: «Hvorfor tror disse nyfamiliene at de er så j**** mye bedre enn tradisjonelle familier?» skriver den anonyme kvinnen følgende (innlegget er noe redigert):

Overalt leser man om disse nye, moderne familiene. Mine, dine og våre barn! Steforeldre og stebesteforeldre. Det nye in, det kuule liksom!

I alle blader, i media og i omgangskretsen og så videre blir det tatt opp.

Og jada, de voksne skryter attpåtil av det? Hva hvis barna kunne velge? Hvem velger at mamma og pappa skal gå fra hverandre til fordel for det nye?

Ærlig talt. Skjerp dere!! Noen er faktisk lykkelige i tradisjonelle familier, og det bør man også få lov å skryte av, i likhet med disse moderne familier.

Les hele foruminnlegget her

Hva mener du? Får moderne familier med steforeldre og stebesteforeldre og halvsøsken for mye positiv oppmerksomhet i media? Er det ikke lenger kult å leve i en tradisjonell kjernefamilie? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les også: Mødre favoriserer førstefødte

«Ingen ønsker andres barn inn i familien»

Kvinnen får mange tilbakemeldinger på foruminnlegget. De fleste stiller seg uforstående til at den moderne familien blir sett på som bedre enn kjernefamilien.

«Jeg har en sånn familie, men er det ansett som moderne og IN? Hvem er det som ønsker å få familien sin i oppløsning sånn at man må dele omsorgen om det ene barnet? Hvem er det som innerst inne ønsker å få barn inn i familien som ikke er sine egne?», svarer en av leserne.

En forumbruker som kaller seg «småtorsk» mener at det ikke handler om en favorisering av nyfamilien, men en normalisering - det er ikke lenger unormalt å være skilt eller ha flere barn med forskjellige menn.

Les også: - Gå selv om barnet gråter

Samtidig mener de fleste at det finnes ingen som heller vil ha en nyfamilie enn en tradisjonell familie hvis de kunne velge.

«Vi er så klart glad for barna vi har fått med de fedrene de har, ellers ville det jo blitt et annet barn. Men innerst inne skulle vi ønske det ikke var slik. Selvfølgelig vil vi ha mamma og papppa til barna våre under samme tak!»

- Vent tre år med ny familie

Den kjente familieterapeuten Jesper Juul har tidligere gått ut og sagt at foreldre bør vente med ny familie minst tre år etter samlivsbrudd.

- Vonde skilsmisser er like vonde som dødsfall i nær familie. Det tar 3-4 år å komme over det for barna. Barna trenger mye lengre tid etter en skilsmisse enn de voksne tror, uttalte Jesper Juul til NRK før jul i fjor.

Han mener vi i Norge har en veldig politisk korrekt holdning til barn og skilsmisse. Fordi det skjer med så mange, er det liksom ikke så farlig.

Leder i Aleneforeldreforeningen, Stig Rusten, mener derimot at steforeldre først og fremst kan være en positiv ressurs for familien, både økonomisk og sosialt.

- Noen foreldre kan hatt godt av å komme seg inn i et nytt forhold - for å komme seg videre fra det gamle, har Rusten tidligere uttalt til Klikk.no. Han mener en tredjeperson noen ganger kan bidra til å roe ned en konflikt.

Les saken: - Steforeldre positivt for barna

Hva mener du? Får moderne familier med steforeldre og stebesteforeldre og halvsøsken for mye positiv oppmerksomhet i media? Er det ikke lenger kult å leve i en tradisjonell kjernefamilie? Si din mening i kommentarfeltet under.

Følg forumet Mine, dine og våre barn på BarniMagen.com

Les mer på Klikk Foreldre

Denne saken ble første gang publisert 13/08 2009, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også