UTSTYRSGUIDE FOR FØRSTEGANGSFORELDRE

To typer foreldre

- Det finnes to typer foreldre. De som kjøper barnevogn fordi den er praktisk, og de som skal ha en trendy vogn for å vise seg frem.

SELGER: Daglig leder Roar Helgesen i Barnevognhuset Rudo sier bleiebøtta er som mobiltelefonen: Kjekt å ha, men ingen nødvendighet.

SELGER: Daglig leder Roar Helgesen i Barnevognhuset Rudo sier bleiebøtta er som mobiltelefonen: Kjekt å ha, men ingen nødvendighet. Foto: FOTO: Line Fredheim Storvik

Publisert Oppdatert
TRENGER IKKE: Du kan like godt gå ut og sjekke barnet med jevne mellomrom, istedet for å stole på en babycall.

TRENGER IKKE: Du kan like godt gå ut og sjekke barnet med jevne mellomrom, istedet for å stole på en babycall.

TRENGS IKKE: Istedet for å kjøpe en ny stellekommode, kan du kjøpe en stellematte til kommoden du allerede har, eller legge den på benken på badet, eller vaskerommet, dersom det er plass.

TRENGS IKKE: Istedet for å kjøpe en ny stellekommode, kan du kjøpe en stellematte til kommoden du allerede har, eller legge den på benken på badet, eller vaskerommet, dersom det er plass. Foto: FOTO: Line Fredheim Storvik

Babyutstyr trenger ikke være så dyrt. Du kan få det du trenger for rundt 4.000 kroner

Det forteller daglig leder Roar Helgesen i Barnevognhuset Rudo på Strømmen. Han ser an foreldrens behov når de skal ha barnevogn. Bor de i enebolig, eller i tredje etasje i en blokk?

Trendy

- Det er ikke alltid det mest trendy som er det beste, og vi vil jo helst slippe sure kunder tilbake, sier Helgesen. For 25.000 kroner kan du få en barnevogn i karbonfiber - det samme materialet som formell 1- biler er laget i.

I snitt handler førstegangsforeldrene hos ham for mellom 15.000 og 20.000 kroner.

- Men babyutstyr trenger ikke være så dyrt. Du kan få det du trenger for rundt 4.000 kroner også, påpeker Roar Helgesen.

Dette klarer du deg uten

Hva er det foreldre kjøper som de kunne klart seg uten?

- Bleiebøtter og babycall. Det blir som mobiltelefonen - det er kjekt å ha, men du kan godt klare deg uten, smiler butikksjefen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning