- Den ideelle kjøttkakesausen skal ha løk og en god smørsmak, sier Elna Høyer-Dahl.

- Også stekesjy er med å definere en kjøttkakesaus, sier Sjuve.

- Men da må du ikke finne på å steke kjøttkakene i olje, sier Victor.

De er alle enige om at det ikke er noen av kjøttkakesausene som er noen høydare. Ingen får mer enn terningkast fire, og det er da kjøttkakesausen fra Toro som stikker av med seieren.

Tips fra kokken: Bruk litt mindre vann, putt en buljongterning opp i, og blir det for salt, rund av med litt fløte. For å få litt syre kan du bruke litt tomatpúre.

- Jeg ville ikke gått for noen av disse sausene. Da er det faktisk bedre med en klatt smør, sier Elna.

Her finner du en oppskrift på hvordan du lager verdens beste kjøttkaker.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!