Test av lettvinte varmretter

Michi instant noodles – smak av stekt løk og kylling (pose)

Testens høyeste fettinnhold.

TEST: Michi instant noodles.
TEST: Michi instant noodles. Foto: Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert

Vekt: 80 g - gir cirka 380 g (en porsjon)

Inneholder: Hvetemel, vegetabilsk olje, salt, hevemiddel (E452, E500, E501).Smakstilsetning: Salt, smaksforsterker (E621), kyllingaroma, tørket løk, hvitløkspulver, tørkede grønnsaker.

Næringsinnhold pr. 100 g tilberedt:

Energi: 96 kcal/402 kJ

Protein: 2,3 g

Karbohydrater: 12,6 g

Herav sukkerarter: 0,4 g

Fett: 4,0 g

Herav mettet fett: 2,6 g

Kostfiber: 0,7 g

Natrium: 0,36 g

Næringsinnhold pr porsjon ferdig tilberedt: (380 g)

Energi: 365 kcal/1528 kJ

Protein: 8,8 g

Karbohydrater: 48 g

Herav sukkerarter: 1,7 g

Fett: 15,2 g

Herav mettet fett: 9,7 g

Kostfiber: 2,7 g

Salt pr porsjon: 3,5 g

Vurdering: Nuddelprodukt basert på raffinert hvetemel, trolig palmeolje (deklarert som vegetabilsk olje) og salt. Produktet har testens laveste innhold av sukkerarter. Michi nudler har testens høyeste fettinnhold, og dette i form av en fettype som ikke anbefales. Testens nest høyeste innhold av salt per porsjon.

Les også:

En leverpostei får terningkast 6

Test av barnebrød

Her er det sunneste knekkebrødet

Test av barnepotetgull

Denne saken ble første gang publisert 11/03 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også