Test av lettvinte varmretter

Toro Rett i koppen tradisjonell tomatsuppe med kjøtt

Testens høyeste innhold av sukkerarter og det laveste innholdet av fett og mettet fett.

TEST: Rett i koppen tradisjonell tomatsuppe
TEST: Rett i koppen tradisjonell tomatsuppe Foto: Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert

Vekt: 25 g - gir cirka 2,2 dl (en porsjon)

Inneholder: Tomat (29 %), modifisert potetstivelse, maltodekstrin, sukker, grønnsaker (gulrot, snittebønner, purre), storfekjøtt (6 %), salt, melk, rapsolje, gjærekstrakt, persille, krydder.

Næringsinnhold pr. 100 g tilberedt:

Energi: 40 kcal/171 kJ

Protein: 1,3 g

Karbohydrater: 7,4 g

Herav sukker: 3,9 g

Fett: 0,4 g

Herav mettet fett: 0,1 g

Kostfiber: 0,9 g

Natrium: 0,3 g

Næringsinnhold pr porsjon ferdig tilberedt: (2,2 dl)

Energi: 91 kcal/384 kJ

Protein: 2,9 g

Karbohydrater: 16,7 g

Herav sukker: 8,8 g

Fett: 0,9 g

Herav mettet fett: 0,2 g

Kostfiber: 1,9 g

Salt pr porsjon: 1,5 g

Vurdering: Suppebasert rett i koppen-produkt og en klassiker innenfor denne produktkategorien. Selv om dette er en tomatsuppe er godt under en tredjedel av ingrediensene tomat. Kjøttinnholdet er på 6 %. For lavt energiinnhold til å være tilstrekkelig som et måltid i seg selv for aktive barn. Rett i koppen tomat har testens høyeste innhold av sukkerarter og det laveste innholdet av fett og mettet fett.

Les også:

En leverpostei får terningkast 6

Test av barnebrød

Her er det sunneste knekkebrødet

Test av barnepotetgull

Denne saken ble første gang publisert 11/03 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også