Test av knekkebrød
Ryvita – Muesli Crunch
Blir å betrakte mer som et «dessertknekkebrød».
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 31,5 hos Coop
200 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1509 kJ/358 kcal
Proteiner: 8,3 g
Karbohydrater: 61,8 g (hvorav sukker 19,6 g)
Fett: 5,4 g (hvorav mettede fettsyrer 0,7 g)
Kostfiber: 14,9 g
Natrium: 0,01 g
Ingredienser:
Fullkornrugmel, solbær (18 %), fullkornhvetemel (16 %), sukker, frø (11 %) (gresskarfrø, solsikkefrø), fullkornhavreflak (5 %), honning. 58 g fullkornrugmel per 100 g (inneholder: rug, hvete, havre).
Begrunnelse:
Dette knekkebrødet er basert på fullkornrugmel og solbær, men har en høy andel tilsatt sukker. Testens laveste saltinnhold, men dette blir allikevel å betrakte mer som et «dessertknekkebrød».
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.