Test av knekkebrød

Wasa – Solruta spelt/dinkel

Trekk for tilsatt sukker.

TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Solruta spelt/dinkel.
TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Solruta spelt/dinkel. Foto: TOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Sist oppdatert

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 31,5 hos Meny

270 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1600 kJ/380 kcal

Proteiner: 11 g

Karbohydrater: 63 g (hvorav sukker 1 g)

Fett: 7 g (hvorav mettede fettsyrer 2,5 g)

Kostfiber: 10 g

Natrium: 0,5 g

Ingredienser:

Hvetemel (39 %), fullkornrugmel (34 %), fullkornpeltmel (18 %), havrekjerner (6,4 %), vegetabilsk fett, gjær, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), sukker, salt, hevemiddel (natriumbikarbonat). 58 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.

Begrunnelse:

Solrutaknekkebrødene har et høyere energiinnhold per knekkebrød enn de fleste andre knekkebrødene i testen og er de eneste knekkebrødene som inneholder mer energi enn én brødskive. Solruta knekkebrød kan derfor være et godt alternativ til brødskiver for aktive barn. I Solruta spelt så er hovedingrediensen siktet hvetemel. I tillegg inneholder knekkebrødet tilsatt sukker og trolig palmeolje, noe som trekker ned.

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også