Test av knekkebrød
Wasa – Mineral plus
Trekk for tilsatt sukker.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 19,- hos Rimi
200 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1600 kJ/380 kcal
Proteiner: 15 g
Karbohydrater: 58 g (hvorav sukker 2 g)
Fett: 7 g (hvorav mettede fettsyrer 2 g)
Kostfiber: 10 g
Natrium: 0,5 g
Ingredienser:
Fullkornhvetemel (71 %), hvetemel, linsemel (5,6 %), sukker, gjær, sesamfrø (4,1 %), valmuefrø (1,9 %), hvetekimer, vegetabilsk fett, emulgator (mono- og diglyserid av fettsyrer), hevemiddel (natruimbikarbonat), salt. 71 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.
Begrunnelse:
Mineral plus er hovedsakelig basert på fullkornhvetemel, men inneholder også siktet hvetemel samt litt linsemel. Tilsatt sukker og trolig palmeolje trekker ned.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.