Test av knekkebrød
Wasa – Havre
Ikke av de groveste knekkebrødene i testen og et middels innhold av kostfiber.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 17,- hos Coop
280 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1550 kJ/370 kcal
Proteiner: 12 g
Karbohydrater: 62 g (hvorav sukker 2,5 g)
Fett: 5,5 g (hvorav mettede fettsyrer 1,5 g)
Kostfiber: 10 g
Natrium: 0,5 g
Ingredienser:
Fullkornhavremel (36 %), hvetemel, havregryn (18 %), rugmel, gjær, skummet melkepulver, naturlig aroma, vegetabilsk fett, surdeigspulver, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), salt, hevemiddel (natriumhydrogenkarbonat). 54 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.
Begrunnelse:
Havreknekkebrød som også inneholder en del siktet hvetemel. Ikke av de groveste knekkebrødene i testen og et middels innhold av kostfiber. Trekk for at knekkebrødet trolig inneholder palmeolje.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.