Test av knekkebrød

Wasa – Havre

Ikke av de groveste knekkebrødene i testen og et middels innhold av kostfiber.

TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Havre
TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Havre Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Sist oppdatert

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 17,- hos Coop

280 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1550 kJ/370 kcal

Proteiner: 12 g

Karbohydrater: 62 g (hvorav sukker 2,5 g)

Fett: 5,5 g (hvorav mettede fettsyrer 1,5 g)

Kostfiber: 10 g

Natrium: 0,5 g

Ingredienser:

Fullkornhavremel (36 %), hvetemel, havregryn (18 %), rugmel, gjær, skummet melkepulver, naturlig aroma, vegetabilsk fett, surdeigspulver, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), salt, hevemiddel (natriumhydrogenkarbonat). 54 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.

Begrunnelse:

Havreknekkebrød som også inneholder en del siktet hvetemel. Ikke av de groveste knekkebrødene i testen og et middels innhold av kostfiber. Trekk for at knekkebrødet trolig inneholder palmeolje.

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også