Test av knekkebrød

Ryvita – Pumkin, Seeds & Oats

Tynt knekkebrød som gir forholdsvis lite energi per knekkebrød.

TEST AV KNEKKEBRØD: Ryvita - Pumkin, Seeds & Oats.
TEST AV KNEKKEBRØD: Ryvita - Pumkin, Seeds & Oats. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Sist oppdatert

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 34,- hos ICA

200 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1554 kJ/370 kcal

Proteiner: 11,2 g

Karbohydrater: 56 g (hvorav sukker 4,9 g)

Fett: 7,2 g (hvorav mettede fettsyrer 1,3 g)

Kostfiber: 18,3 g

Natrium: 0,24 g

Ingredienser:

Fullkornrugmel, gresskarfrø (20 %), havre (16 %), salt. 94 g fullkornrugmel per 100 g (inneholder: rug, havre).

Begrunnelse:

Fullkornrugmel som hovedingrediens gir en høy andel kostfiber. Gresskarfrø gir sunne fettsyrer. Tynt knekkebrød som gir forholdsvis lite energi per knekkebrød.

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også