Test av knekkebrød
Wasa – Sport +
Skiller seg fra Sport ved at det i tillegg til fullkonrrugmel også inneholder linfrø og hvetekim.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 13,- hos Rimi
225 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1450 kJ/350 kcal
Proteiner: 10,5 g
Karbohydrater: 58 g (hvorav sukker 2,5 g)
Fett: 4 g (hvorav mettede fettsyrer 0,5 g)
Kostfiber: 18 g
Natrium: 0,4 g
Ingredienser:
Fullkornrugmel (92 g*), linfrø (6,7 g*), hvetekim (5,5 g*), salt, gjær, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer). 92 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt. * i g for 100 g produkt.
Begrunnelse:
Svært likt det vanlige Sport-knekkebrødet, men skiller seg fra Sport ved at det i tillegg til fullkonrrugmel også inneholder linfrø og hvetekim.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.