Test av drikkeflasker

Blafre Drikkeflaske

Hard lukkemekanisme og vanskelig rengjøring.

DRIKKEFLASKE: Blafre

DRIKKEFLASKE: Blafre Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

- Hard lukkemekanisme

- Vanskelig rengjøring

Flaskedel i rustfritt stål. Drikketut i plastikk med enkel lukkemekanisme som trekkes opp/dyttes ned. Ekstra skrukork følger med.

Volum: 350 ml.

Brukervennlighet

Her fikk denne flasken dårligst vurdering. Åpne og lukkemekanismen er hard. Det skapte problemer for mange av barna. Flasken er grei å drikke av, men det kommer litt lite væske og den må holdes opp ned for å drikke.

Praktisk med ekstra skrukork.

Rengjøring

Her fikk denne flasken dårligst vurdering. Flasken kan i følge produsenten ikke vaskes i maskin. Det skal sies at noen av testerne gjorde akurat dette uten at det skapte problemer. Liten åpning gjør det vanskelig å rengjøre med børste og tuten er litt vanskelig å få skikkelig ren.

Kvalitet

Her fikk denne flasken nest dårligst vurdering. Flaskedelen i stål er solid, men det blir lett bulker og riper. Dårlig kvalitet på materialet i drikketuten.

Fri for Bisphenol A (BPA) og ftalater.

Utforming

Her fikk denne flasken nest dårligst vurdering. Flasken er passe slank slik at den passer en barnehånd. Dekoren på flasken appellerer kanskje mer til foreldrene enn barna? Dårlig utforming på selve drikketuten.

Produsenten kommenterer

Ingrid Erøy Fagervik er daglig leder hos Blafre. Hun kommenterer testresultatet slik:

- Det er alltid nyttig med tilbakemeldinger som dette. Jeg ser at uttrekkbar sportstut scorer generelt lavt i testen, så disse er nok best for litt større barn. Tutene er faste, men det er også viktig for å unngå lekkasje. Vi er den eneste stålflasken i testen, og rustfritt stål har andre, fine kvaliteter. Så er det synd at miljøfaktoren ikke teller med her - flasken vår kan resirkuleres, rustfritt stål er trygt å bruke og flasken er fri for BPA og ftalater.

Spesifikasjoner

Produsent Blafre
Pris 159

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning