Test av lettvinte varmretter

Toro Rett i koppen blomkål og brokkolisuppe

Blomkålsuppe med potetstivelse som hovedingrediens.

TEST: Rett i koppen blomkål og brokkolisuppe.
TEST: Rett i koppen blomkål og brokkolisuppe. Foto: Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert

Vekt: 20 g - gir cirka 2,2 dl (en porsjon)

Inneholder: Modifisert potetstivelse, maltodekstrin, blomkål og brokkoli 24 %, melk, salt, fløte, olje (raps, solsikke), gjærekstrakt, sukker, gulrotekstrakt, krydder.

Næringsinnhold pr. 100 g tilberedt:

Energi: 33 kcal/139 kJ

Protein: 1,0 g

Karbohydrater: 5,4 g

Herav sukker: 0,9 g

Fett: 0,7 g

Herav mettet fett: 0,2 g

Kostfiber: 0,6 g

Natrium: 0,3 g

Næringsinnhold pr porsjon ferdig tilberedt: (2,2 dl)

Energi: 73 kcal/306 kJ

Protein: 2,2 g

Karbohydrater: 11,8 g

Herav sukker: 2,0 g

Fett: 1,5 g

Herav mettet fett: 0,4 g

Kostfiber: 1,3 g

Salt pr porsjon: 1,3 g

Vurdering: Suppebasert rett i koppen-produkt. Til tross for at dette skal være en blomkål- og brokkolisuppe, er hovedingrediensen potetstivelse, mens kun i underkant av en fjerdedel utgjøres av blomkål og brokkoli. Rett i koppen blomkål og brokkoli har testens laveste energiinnhold, og er derfor ikke egnet til å utgjøre et måltid i seg selv for aktive barn. Produktet har i tillegg testens laveste proteininnhold. Suppeproduktet får plusspoeng for å ha testens laveste saltinnhold.

Les også:

En leverpostei får terningkast 6

Test av barnebrød

Her er det sunneste knekkebrødet

Test av barnepotetgull

Denne saken ble første gang publisert 11/03 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også