Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 29,- hos Coop

275 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1600 kJ/380 kcal

Proteiner: 5,5 g

Karbohydrater: 71 g (hvorav sukker 2,5 g)

Fett: 7 g (hvorav mettede fettsyrer 3 g)

Kostfiber: 6 g

Natrium: 0,8 g

Ingredienser:

Rismel, maismel, maisstivelse, potetstivelse, vegetabilsk fett, sukker, sukkerbetefiber, bokhvetemel, gjær, invertsukkerløsning, fortykningsmiddel (karboximetylcellulose, guarkjernemel), salt, bakepulver (natriumhydrogenkarbonat), emulgator (E471).

Begrunnelse:

Dette er testens eneste glutenfrie knekkebrød, noe som gjør det godt egnet for barn med cøliaki. I tillegg er knekkebrødet laktosefritt og er dermed et godt alternativ for barn med laktoseintoleranse (mange av de andre knekkebrødene i testen er også laktosefrie). Knekkebrødet er basert på glutenfrie meltyper, noe som gjør at knekkebrødet har et naturlig lavt innhold av kostfiber, selv om litt fiber er tilsatt ekstra. Knekkebrødet innehoder tilsatt sukker. Et godt alternativ for barn med cøliaki, men bør ikke være førstevalg for barn flest.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!