Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 31,5 hos Meny

265 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1650 kJ/390 kcal

Proteiner: 12 g

Karbohydrater: 61 g (hvorav sukker 1,5 g)

Fett: 9 g (hvorav mettede fettsyrer 3 g)

Kostfiber: 10 g

Natrium: 0,5 g

Ingredienser:

Hvetemel (37 %), fullkornrugmel (32 %), fullkornhvetemel (17 %), gresskarfrø (8,3 %), vegetabilsk fett, gjær, byggflak, sukker, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), salt, hevemiddel (natriumbikarbonat). 52 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.

Begrunnelse:

Solrutaknekkebrødene har et høyere energiinnhold per knekkebrød enn de fleste andre knekkebrødene i testen og er de eneste knekkebrødene som inneholder mer energi enn én brødskive. Solruta knekkebrød kan derfor være et godt alternativ til brødskiver for aktive barn. I Solruta pumpkin seeds er hovedingrediensen siktet hvetemel. I tillegg inneholder knekkebrødet tilsatt sukker og trolig palmeolje, noe som trekker ned.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!