Test av knekkebrød
Helios – Økologisk speltknekkebrød med gresskarkjerner og ost
Testens høyeste innhold av energi, mettet fett og protein.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 31,- hos ICA
200 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1840 kJ/439 kcal
Proteiner: 19,9 g
Karbohydrater: 49 g (hvorav sukker 0,5 g)
Fett: 16 g (hvorav mettede fettsyrer 4,9 g)
Kostfiber: 9,5 g
Natrium: 0,6 g
Ingredienser:
Sammalt speltmel (56 %), Emmentaler-ost (13 %, inneholder melk), gresskarkjerner (10 %), siktet speltmel (6 %), havregryn, solsikkefrø (3 %), linfrø (3 %), sesamfrø (2 %), havsalt, gjær, byggmaltekstrakt.
Begrunnelse:
Grovt speltknekkebrød med ost og gresskarkjerner. Forholdsvis lavt innhold av kostfiber til knekkebrød å være. Har testens høyeste innhold av energi, mettet fett og protein.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.