Test av knekkebrød

Helios – Økologisk speltknekkebrød med gresskarkjerner og ost

Testens høyeste innhold av energi, mettet fett og protein.

TEST AV KNEKKEBRØD: Helios - Økologisk speltknekkebrød med gresskarkjerner og ost
TEST AV KNEKKEBRØD: Helios - Økologisk speltknekkebrød med gresskarkjerner og ost Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Sist oppdatert

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 31,- hos ICA

200 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1840 kJ/439 kcal

Proteiner: 19,9 g

Karbohydrater: 49 g (hvorav sukker 0,5 g)

Fett: 16 g (hvorav mettede fettsyrer 4,9 g)

Kostfiber: 9,5 g

Natrium: 0,6 g

Ingredienser:

Sammalt speltmel (56 %), Emmentaler-ost (13 %, inneholder melk), gresskarkjerner (10 %), siktet speltmel (6 %), havregryn, solsikkefrø (3 %), linfrø (3 %), sesamfrø (2 %), havsalt, gjær, byggmaltekstrakt.

Begrunnelse:

Grovt speltknekkebrød med ost og gresskarkjerner. Forholdsvis lavt innhold av kostfiber til knekkebrød å være. Har testens høyeste innhold av energi, mettet fett og protein.

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også