Øyvind Lie

Stor test av reisesenger

Foreldre & Barn har testet ni reisesenger. Bare én får terningkast 6.

Kort sagt:

+ Plass i forhold til pris/størrelse

+ Trygge kjøreegenskaper

+ Gode motorer


- Ikke full pott i krasjtest

- Noe hjulstøy

Octavias bagasjeromsvolum er oppgitt til hele 580 liter. Det er et svært bra tall for en bil som er klart mindre enn de fleste andre modeller i båsen for familiestasjonsvogner.

I tillegg er bilen relativt lett og greier seg derfor med små til middels store motorer. Det gjør at Octavia kommer pent fra møtet med norske bilavgifter, og du kan få den som stasjonsvogn fra kun kr 230 000.

Mye plass for pengene er en suksessoppskrift i seg selv, men det er ting ved Octavia som gjør at den skiller seg fra andre rimelige biler.

VW-teknologi

Den tsjekkiske bilfabrikken er eid av Volkswagen, og Skoda-modellene har det meste av teknologien VW bruker i sine egne modeller. Derfor fremstår også en rimelig Octavia som moderne og velbygd, en «no-nonsense-bil» der alt grunnleggende er ordentlig utført.

Det gjelder selv om dagens Octavia er i ferd med å bli gammel (en helt ny generasjon kommer høsten 2013).

Holder seg godt i pris

Octavia har også godsaker å by på for den som ønsker noe ekstra. Den kan fås med firehjulsdrift og en god automatgirkasse, og dét er verdt å vurdere. En Octavia med fornuftig motor og firehjulsdrift holder seg nemlig svært godt i pris som brukt.

Octavia er kortere i kupeen enn større stasjonsvogner. Vær obs på det om du skal bruke et bakvendt barnesete i baksetet, for da kan det bli veldig trangt i forsetet. Et komfortminus er en del hjulstøy.

Les hele saken
1,4 bensin med 122 hk, pris fra kr 244 200, og 1,6 diesel med firehjulsdrift, pris fra kr 299 900

Størrelse, LxBxH: 457x177x147 cm

Oppgitt bagasjevolum: 580 liter

">

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

En rimelig Skoda Octavia fremstår som moderne og velbygd, en «no-nonsense-bil» der alt grunnleggende er ordentlig utført.

Fakta Skoda Octavia:

Billigste versjon (stv.): Kr 230 000 (1,2 bensin)

Anbefalt versjon: 1,4 bensin med 122 hk, pris fra kr 244 200, og 1,6 diesel med firehjulsdrift, pris fra kr 299 900

Størrelse, LxBxH: 457x177x147 cm

Oppgitt bagasjevolum: 580 liter

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!