Øyvind Lie

Stor test av reisesenger

Foreldre & Barn har testet ni reisesenger. Bare én får terningkast 6.

Kort sagt:

+ Plass i forhold til ytre mål

+ Kjøreegenskaper

+ Mye bil for pengene


- Plassforhold med bakovervendt barnesete

Dagens versjon av Ford Focus ble lansert i fjor. Focus regnes i størrelse og pris til kompaktbilene (også kalt Golf-klassen).

Tradisjonelt sett har kompaktbilene ofte vært litt for trange for småbarnsfamilier, men det kan lønne seg å ta en titt på de nye stasjonsvognene i denne bilklassen. Du kan spare 40 000 til 70 000 kroner sammenlignet med en mellomklassestasjonsvogn.

Har mye plass

Som stasjonsvogn har Focus blitt ganske voksen. Den ser ut som en litt krympet Ford Mondeo - men om den ikke er like rommelig innvendig som storebroren, har den mye plass i forhold til utvendig størrelse.

Bagasjerommet er oppgitt til 490 liter, og er dermed nesten på nivå med den større og dyrere Toyota Avensis. Også her vil du sannsynligvis få plass til barnevogna på langs i bagasjerommet.

Men kompaktbilen Focus er og blir kortere enn mellomklassestasjonsvognene. Målt mot større biler er Focus noen centimeter kortere i lengderetningen i kupeen - altså plassen du har til rådighet når du skal montere et bakvendt baksete og fortsatt få plass til en voksen i forsetet.

Les hele saken
1,6 diesel med 115 hk, pris fra kr 245 800

Størrelse, LxBxH: 456x182x150 cm

Oppgitt bagasjevolum: 490 liter

">

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Ford Focus byr på herlige kjøreegenskaper. Det er mer spenst og direkte kjørefølelse over Focus enn større stasjonsvogner. Den er også lettere å parkere og manøvrere i byen.

I en tid da diesel er litt på retur, kan Focus dessuten fås med flere gode og gjerrige bensinturbomotorer til konkurransedyktige priser.

Fakta Ford Focus:

Billigste versjon (stv.): Kr 235 700 (1,0 turbo bensin)

Anbefalt versjon: 1,6 diesel med 115 hk, pris fra kr 245 800

Størrelse, LxBxH: 456x182x150 cm

Oppgitt bagasjevolum: 490 liter

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!