Glatt og elastisk ullkvalitet, fem prosent polyamid. Polyamid er brukt for å binde yttersiden sammen med innsiden. Ecolabel og Woolmark-merket. Finnes i flere ulike farger. Kan tørkes i tørketrommel.

Størrelse: 60-120 cm

Karakter krymping/dimensjon: 3

Karakter slitestyrke: 2

Karakter varmeisolasjon: 5

Karakter nupping: 3

Karakter rakning: 5

KOMMENTAR FRA PRODUSENTEN: - Textil & Läderlaboratoriet har testet ulltrøyen vår på nytt, og testen viste denne gangen et annet resultat. Krympeverdien er på 4.5 og ikke 7.5 som i den første testen. 4.5 prosent er i overenstemmelse med våre egne, interne tester. Det må derfor ha skjedd en feil ved den første testen. Våre ullartikler produseres under Eco-label. Dette betyr at det ikke brukes skadelige kjemikalier til å formstabilisere og forberede ullens krympeegenskaper. Eco-label tillater at et plagg krymper opp mot åtte prosent etter vask og tørketromling. Den har styrke og lang levetid, sier Michael Frølund Johansen, administrerende direktør i Joha AS.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Joha.
Pris 199 kroner

Konklusjon

Testens taper. Krymper mye på lengden under vask. Har nest best varmeisolerende evne, men har dårligst slitestyrke av samtlige trøyer i testen.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!