Du skynder deg avgårde på jobb og styrter hjem igjen. Så skal barnet hentes, du skal lage middag, og barnet skal vaskes og legges.

Innimellom prøver du å klemme inn litt kvalitetstid.

Livet som familie med barn kan til tider virke hektisk. Ikke bare stiller samfunnet krav til deg. Barnet har bruk for mat og søvn på regelmessige tidspunkt, så den gamle spontaniteten med å spise klokka 21 og stå opp når det passer er det brått blitt slutt på etter at du fikk barn.

Noen foreldre nyter familielivet, men for mange blir travelheten erstattet med stress.

Langt flere kvinner enn menn sliter seg ut på grunn av stress. I Danmark blir 16-18 prosent av kvinner mellom 25 og 44 år rammet av stressrelaterte sykdommer som utbrenthet, mens tallet kun ligger på 10-11 prosent hos menn i samme aldersgruppe. Også ungdom er sterkt plaget av stress.

250.000-300.000 dansker lider av alvorlig utbrenthet, og konsekvensene kan være alvorlige, både fysisk og psykisk. Ikke bare for deg, men også for barnet ditt og kjæresten.

Ta testen her og finn ut om du er en av dem som kan risikere å bli, eller allerede er, utbrent av stress.

Kilder: Forebygstress.dk og Stressforeningen.dk

Quizen er laget av det danske foreldrebladet Vores Børn.

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!