Test av spagetti

Taperen er nærmest uspiselig

Overraskende store forskjeller - vi har testet ni typer spagetti.

Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert
DYP KONSENTRASJON: Det er større forskjell på butikkspaghettien enn man kan skje skulle tro. Her er smakstesterne våre i arbeid (f.v.): Dag Tjersland (kokk, kokebokforfatter og eier, restaurant Baltazar), Heidi (12) og Morten Øverby (kokk/kokebokforfatter/journalist).
DYP KONSENTRASJON: Det er større forskjell på butikkspaghettien enn man kan skje skulle tro. Her er smakstesterne våre i arbeid (f.v.): Dag Tjersland (kokk, kokebokforfatter og eier, restaurant Baltazar), Heidi (12) og Morten Øverby (kokk/kokebokforfatter/journalist). Foto: FOTO: Tore Fjeld
SPAGETTI-BONANZA: Morten Øverbye og Heidi Gustafson var smaksdommere da vi testet spagetti.
SPAGETTI-BONANZA: Morten Øverbye og Heidi Gustafson var smaksdommere da vi testet spagetti. Foto: Foto: Tore Fjeld

Om testen:

Testpanel:

Dag Tjersland, kokk og innehaver av den italienske restauranten Baltazar Ristorant & Enoteca i Oslo, samt forfatter av matboken ¿Italia¿.

Morten Øverbye, faglært kokk, matskribent og kokebokforfatter.

Heidi Gustafson, matinteressert 12-åring.

De 12 produktene i testen representerer et utvalg av ferdigkjøpt spagetti som selges i norske kjedebutikker, både merkevarer og kjedenes egne produkter. Produktene er blindtestet og vurdert ut fra smak.

Næringsinnhold og pris har ikke blitt vektlagt i karaktersettingen. Pastaene er kokt etter anvisning på pakningene. Panelet har kun smakt på pasta, og understreker at flere av disse muligens ville smakt annerledes med saus til. Ingen av pastaene inneholder egg.

Denne saken ble første gang publisert 13/01 2014, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også