Test av pepperkakedeig 2015

Fria glutenfrie pepperkakedeig

Testens taper fordi den inneholder palmeolje.

FRIA GLUTENFRIE PEPPERKAKEDEIG: Her er det aller lavest innhold av sukker, men deigen inneholder mye salt og fett.

FRIA GLUTENFRIE PEPPERKAKEDEIG: Her er det aller lavest innhold av sukker, men deigen inneholder mye salt og fett. Foto: Foto: Petter Berg

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Ingredienser: Glutenfri hvetestivelse, sukker, vegetabilsk fett (palme, raps, kokos), vann, sirup, modifisert mais- og tapiokastivelse, krydder (kanel, ingefær, kardemomme, nellik), fortykningsmiddel: johannesbrød-, guartarakernemel/-gummi, pektin og E466, syllumfrøskall, bakepulver: bikarbonat, emulgator: lecitin (raps) og E471 (vei.), salt, aroma.

Energi: 1580 kJ/375 kcal

Fett: 14 g

Mettet fett: 8,3 g

Karbohydrater: 60 g

Sukkerarter: 23 g

Kostfiber: 2,5 g

Protein: 0,5 g

Salt: 0,5 g

Kommentar fra produsenten: - Fria bruker miljøsertifisert palmeolje, etter RSPO (Round table on Sustainable Palm Oil) kriterier for bærekraftig produksjon. Palmeolje er i bruk i noen produkter, hvor dens egenskaper er vanskelige å erstatte. I pepperkakedeigen bidrar den til en smidig deig. Vi arbeider for å forbedre våre produkter, og har som mål å fase ut palmeolje når vi finner en god erstatning, sier Mona Vestengen hos Helios–Alma Norge AS.

Spesifikasjoner

Produsent Helios-Alma
Pris 60 kroner

Konklusjon

Gluten- og melkefritt alternativ. Har testens høyeste innhold av fett og mettet fett, men til gjengjeld det laveste sukkerinnholdet. Høyt innhold av salt.

Deigen inneholder palmeolje, og blir derfor testens taper.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag