Test av fiskeboller

Lofoten hjemmelagde fiskeboller av fersk, norsk hysefilet

Testvinner, mest fisk og "gammeldags" oppskrift uten masse tilsetningsstoffer.

TEST AV FISKEBOLLER: Lofoten Hjemmelagde fiskeboller av fersk, norsk hysefilet.
TEST AV FISKEBOLLER: Lofoten Hjemmelagde fiskeboller av fersk, norsk hysefilet. Foto: Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert

Vekt: 500 g (drenert)

(Kjølevare/i plastboks)

Inneholder: 65 % fersk, norsk, hysefilet, helmelk, vann, potetmel, løk, salt, muskat, hvit pepper.

Næringsinnhold pr. 100 g fiskeboller:

Energi: 66 kcal/276 kJ

Protein: 11,3 g

Karbohydrater: 3,9 g

Herav sukkerarter: 0,0 g

Fett: 0,6 g

Herav mettede fettsyrer: 0,4 g

Kostfiber: 0,1 g

Salt: 1,6 g

Vurdering: Testens vinner, grunnet produktets høye innhold av fiskekjøtt (65 %) og fordi det ifølge varedeklarasjonen ikke er tilsatt ekstraingredienser som melkepulver, myseprotein eller vegetabilske oljer for å "pynte" på næringsinnholdet. I tillegg er det naturlig lavt på fett og energi, men prisen er til gjengjeld nokså stiv.

Oppgitt pris er kilopris.

Denne saken ble første gang publisert 04/11 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også