Ta litt finere julebilder i år

Se hvordan du lett kan ta kulere bilder av barna dine denne jula.

JULEKORT: Det er forbedringspotensiale hos de fleste foreldre.

JULEKORT: Det er forbedringspotensiale hos de fleste foreldre. Foto: FOTO: Istockphoto

Publisert Oppdatert

Veldig mange lager julekort selv. Det de færreste tenker på er at bildene tatt med digitalkamera eller et mobilkamera egentlig er ubehandlede bilder.

Fotograf Christian Fredrik Wesenberg mener derfor det kan være lurt å gjøre noen grep.

- Det kan være alt fra å beskjære bildene, til å fjerne skygger, gjøre bildet om til sort hvit eller fikse på fargene. Dette vil gjøre bildene veldig mye friskere og bedre. Enten du gjør det selv i Photoshop eller leverer bildene inn til profesjonelle, sier han til klikk.no.

Mye kjedelige bilder

Får du mange julekort med små barn med nisseluer på skinnfeller eller i peisen? Sannsynligvis er svaret ja, og det er absolutt ikke noe galt i disse motivene, mener fotografen.

- Tenk likevel på at bildet skal kommunisere noe. Ha fokus på barnet eller barna, og få det til å se rett i kamera. Skal du ha på nisselue, er det smart at de andre klærne er nøytrale. Vær heller ikke redd for gå nær inntil barnet.

Gå ut!

I tillegg til å ha fokus på motivet er det også viktig å tenke på bakgrunnen.

- Det kan også være lurt å ta bilder mot en nøytral bakgrunn. For mye nips og interiør i bildet, forstyrrer motivet. Best blir blidene når du tar dem ute i overskyet vær. Ikke ta bilder i fullt sollys og unngå blitz inne på hvite vinteransikter, sier fotografen.

Avtal pris

Velger du å ta julekortbildene hos en fotograf, er det smart å avtale pris på forhånd. Velg også en fotograf du føler du har god kjemi med. Har du ikke det, blir det sjelden bra bilder av barna, råder fotografen.

Skal du ta julekortbilder hos en fotograf, må du regne med å betale mellom kr 3000-8000.

Les også:

Test av julekalendere

Kjøp varige julegaver

Pepperkakehus for dummies

Derfor river barna opp julegavene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning