Skilsmisse

Sure unger blir skilt som voksne

Surmulte partneren din på bilder av seg selv som barn og ungdom, må du jobbe mye for forholdet, mener forskere.

SURMULING: Forskere mener det er sammenheng mellom intensiteten i smilet på barne- og ungdomsbilder, og skilsmisserisikoen som voksen.

SURMULING: Forskere mener det er sammenheng mellom intensiteten i smilet på barne- og ungdomsbilder, og skilsmisserisikoen som voksen. Foto: Foto: Ilustrasjon/Montasje/Scanpix

Publisert Oppdatert

GIFT OG SKILT 2008:

  • 25 100 ekteskap ble inngått
  • 10 200 skilte seg
  • 11 700 tok ut separasjon
  • 224 inngikk partnerskap
  • 58 partnere skilte lag
  • 94 partnere tok ut separasjon

Kilde: Statistisk Sentralbyrå

Det kan nemlig ha betydning for hvordan ekteskapet vil utvikle seg. Var partneren glad og smilende på bilder fra barne- og ungdomstiden, skal du visstnok være trygg på ekteskapet, ifølge en undersøkelse danske Ekstrabladet (ekstern lenke) refererer til.

Om partneren ser sur ut på bildene fra tiden, kan det hele ende i bitre tårer og et forhold som ender opp i skilsmissestatistikken.

Sjekk familiealbumet

Du bør kanskje spørre din mulig fremtidige svigerfamilie om å få bla i familiens album før du binder fullstendig, og ta en grundig sjekk av profilbildene, eksempelvis, nettdaten din serverer deg.

Forskere har funnet ut at personer var sure og mutte på ungdomsbilder har tre ganger så stor risiko for å bli skilt i fremtiden, sammenlignet med de som smilte åpent og stort.

Det er psykologitidsskriftet «Motivation and Emotion» som bringer de, mildt sagt, oppsiktsvekkende resultatene. Forskere fra DePaw University i den amerikanske delstaten i USA har gjennomført undersøkelsen.

- Smilets intensitet forutser om deltakerne i undersøkelsen ble skilt på et senere tidspunkt. Jo mindre deltakerne smilte, jo større er risikoen for at de blir skilt, skriver forskerne.

Studerte bilder fra college

Forskerne fikk nesten 650 voksne personer mellom 21 og 87 år til å sende inn bilder av seg selv tatt på college.

Deltakerne måtte også opplyse om de hadde vært skilt. Deretter sammenkjørte forskerne deltakernes intensitet av smilene på bildene med informasjoen om de var skilt eller ikke.

Tre ganger større risiko

Forskningen konkluderte med at de deltakerne som hadde de vageste smilene hadde tre ganger så stor risiko for å bli skilt.

Forskerne gjennomførte også undersøkelsen på barndomsbilder, og resultatene bekreft konklusjonen. Ifølge Ekstrabladet vil ikke forskerne komme med enkle forklaringer på hvorfor det er slik.

Men de spekulerer i at glade mennesker er mer villige til å jobbe seg gjennom onde dager, eller at lykkelig smilende mennesker velger glade partnere.

Les også:

Slik takler du skilsmisser

Løs samlivsfloken

Tror du barnet blir mishandlet? Dette gjør du

De beste bærbare grillene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning