Spagetti á la Capri

MUK-basert rett som ikke er særlig næringsrik.

TEST AV FERDIGMAT: Spagetti a la Capri

TEST AV FERDIGMAT: Spagetti a la Capri Foto: Foto: Tore Fjeld

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Middels saltinnhold

- Lite energi

- Lite kjøtt og grønnsaker

- Laget av MUK

- Lavt proteininnhold

Norges mest solgte middagshermetikk består av en stor andel MUK (maskinelt utbenet kyllingkjøtt), men har ikke tilstrekkelig energiinnhold til å være et mettende nok middagsmåltid for de fleste. Her er det lite kjøtt og grønnsaker og mest pasta og vann. Proteininnholdet er lavt og saltinnholdet middels.

Ingredienser

Her er det vann og pasta som er de to viktigste ingrediensene, fulgt av MUK-boller og MUK-pølser. Inneholder dessuten flere tilsetningsstoffer så dette fremstår som et veldig "industrielt" produkt.

Næringsinnhold

Lite proteininnhold og heller ikke så mye fett gjør at energiinnholdet pr porsjon blir lavt.

Spesifikasjoner

Produsent Rieber & Søn AS
Pris 36.8
Ingredienser Vann, 25 % spagetti, 9 % capriboller (maskinelt utbenet kyllingkjøtt, potetmel, bindevev, oksefett, kavring, proteinekstrakt av soya, krydder), 8 % tomatpuré, 8 % cocktailpølser (mekanisk utbenet kyllingkjøtt, potetmel, bindevev, aroma, proteinekstrakt av soya, krydder), hvetemel, vegetabilsk olje, sukker, salt, stabilisator, smaksforsterker, løk, krydder.
Næringsinnhold Næringsinnhold pr. 100 g: Energi: 104 kcal/438 kJ Protein: 3,7 g Karbohydrater: 12,1 g Hvorav sukkerarter: 2,4 g Fett: 4,5 g Herav mettede fettsyrer: 1,1 g Fiber: 0,9 Salt: 0,8 g Næringsinnhold pr. porsjon: (400 g) Energi: 418 kcal/1752 kJ Protein: 14,9 g Karbohydrater: 48,5 g Herav sukkerarter: 9,4 g Fett: 18,2 g Herav mettede fettsyrer: 4,4 g Fiber: 3,8 g Salt: 3,2 g
Kilopris

Konklusjon

Lite kjøtt og grønnsaker i denne retten.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning