Husker du Knøttene filmen der Baltus Brun tviler sterkt på om han får et valentinskort fra en lille rødhårige han er så forelsket i ?

Selv om valentinsdagen i Norge fortsatt er en tradisjon for voksne, er det stadig flere barn og ungdom som kjøper Valentinskort, melder flerebokhandlere Klikk.no har vært i kontakt med.

Men hva med dem som ikke får noen kort?

Brutal verden

- Vi lever jo i en brutal verden og på denne dagen blir det ekstra tydelig hvem som er populære og har venner og hvem som ikke har venner eller små beundrer, sier Stein - Erik Ulvund, pedagogikkprofessor og forfatter av bokserien" Forstå barnet ditt ".

Ikke mulig å stoppe

Det, har liten eller ingen hensikt å stoppe barnas småflørting på valentinsdagen, mener Ulvund. Enten i form av kort, meldinger på nettet eller telefonen eller små gaver.

Men noen foreldre bør være ekstra oppmerksomme.

- Har du barn som du vet sliter med få venner, må du ha litt kraftigere antenner ute på denne dagen. Sjekk om de føler seg ekstra alene eller om de har hatt noe lit såre opplevelser. Kanskje er de mer innesluttet eller har hatt det litt vanskelig, sier han.

Fokuser på vennskap

Han oppfordrer også foreldre til de litt mindre barna å prøve å gjøre denne dagen til en vennskapsdag, og kanskje prøve å dysse ned kjærsetefokuset.

Har barna lyst til å feire valentinsdagen, må de få lov til det. Men foreldre kan jo kanskje prøve å fokusere på at man burde gi kort eller hilsener til flere enn akkurat den man er forelsket i, råder han.

Les også:Trendy tips til valentinsdagen

Les også: Sexy og forbudt Valentinsfest

Les også: Bryr oss ikk om valentinsdagen

Les også: Frykter at barna mobbes

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!